Search by category:
Egyéb kategória

Felmérés: Jöhetnek a NATO-seregek, de nem Amerikából

Felmérés: Jöhetnek a NATO-seregek, de nem Amerikából
Bugár Anna
2022. 03. 06., v – 16:21

2022. március 6., vasárnap – 16:37
Friss ikon
Off

Törzs

A Focus-ügynökség által készített közvélemény-kutatás adatait a Markíza televízió vasárnapi vitaműsorában hozták nyilvánosságra. Arra a kérdésre, egyetértenek-e vele, hogy NATO-tagállamokból katonák érkezzenek Szlovákiába a válaszadók 14%-a azt mondta „teljesen egyetért”, további 36% pedig az „inkább egyetért” opciót választotta. Ennek azonban az a feltétele, hogy beleszólást kapjanak, mely országból érkeznek a csapatok. Az amerikai egységek jelenlétét ugyanis a többség elutasítja – a megkérdezettek 67%-a nem ért egyet az amerikai katonák érkezésével. Ami viszont a NATO-tagságot illeti, a lakosság többsége (61%) támogatja Szlovákia tagságát.

A külföldi csapatok jelenlétével kapcsolatos hozzáállás a pártoktól függően eltér – a legnagyobb arányban (87%) a Progresszív Szlovákia szimpatizánsai állnak ki a NATO-seregek jelenléte mellett, de az OĽaNO és SaS pártok szavazóinak háromnegyede is támogatja azt. A Sme rodina, Hlas és KDH választói körében szintén többségben vannak azok, akik támogatják az észak-atlanti szövetség erőit. A másik oldalon viszont a Smer és Republika támogatói elutasítják az idegen katonák jelenlétét Szlovákiában.

Az adatgyűjtésre február 22. és március 1. között került sor. 

(TASR)

Bevezető
Pozsony |

A lakosság többsége egyetért a NATO-seregek érkezésével Szlovákiába, az amerikai katonák jelenlétét azonban a többség ellenzi – derül ki egy friss felmérésből.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Bugár Anna

Read More

Post Comment