Search by category:
Egyéb kategória

„Putyin megmondta, verjük agyon az ilyeneket” – mondták az orosz rendőrök egy őrizetbe vett tüntetőnek

„Putyin megmondta, verjük agyon az ilyeneket” – mondták az orosz rendőrök egy őrizetbe vett tüntetőnek
Balaskó Réka
2022. 03. 07., h – 13:52

2022. március 7., hétfő – 14:36
Friss ikon
Off

Törzs

A felvételt a 26 éves tüntető, Alekszandra Kaluzsszkih juttatta el a nyilvánossághoz – írja a 444 a Novaja Gazetára hivatkozva. A nő kihallgatása során többször az orosz alkotmány 51. pontjára hivatkozott, miszerint nem köteles maga ellen vallani, továbbá hallható, hogy mikor nem hajlandó elárulni, hol dolgozik, vagy tanul, akkor elcsattan egy ütés. 

„Lesz egy kis horzsolásod. Kelj fel, ideje beszélni, rendben?” – mondja egy férfi kihallgató, majd még egy ütés hallatszik. Később a férfi egy ponton azt mondja: „Nézd meg a melleidet, úgy lógnak, mint a tőgyek”. Kaluzsszkih továbbra is az alkotmányra hivatkozott, ezután még több ütés hallatszódott.

„Ez egy szarházi. Egy senki. Mit gondolsz, mit kapunk mi ezért? Putyin megmondta, verjük agyon az ilyeneket. Ennyi. Putyin a mi oldalunkon áll! Ti Oroszország ellenségei vagytok, a nép ellenségei. Mindjárt agyonverlek, kész, annyi volt. Még jutalmat is kapunk érte” – hallható az egyik férfitől. Később a nő telefonját hozzávágták a falhoz, mikor nem akarta, hogy fényképet készítsenek róla. Alekszandra Kaluzsszkih-et végül kiengedték, a Novaja Gazeta követeli, hogy vizsgálják ki az esetet.

A lap közölte, hogy az oroszországi „háborús cenzúra nem terjed ki arra a háborúra, ami Oroszországon belül zajlik. Az országban a hétvégén 4300 személyt állítottak elő a rendőrök, akik az ukrajnai invázió ellen tiltakoztak. 

(444)

Bevezető

Egy háború ellen tüntető orosz nő kihallgatásáról hozott nyilvánosságra hangfelvételt a Novaja Gazeta független orosz lap. A tüntetőt a rendőrök megalázták és többször megütötték.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment