Search by category:
Egyéb kategória

Súlyos harcok Kijev környékén

Súlyos harcok Kijev környékén
Balaskó Réka
2022. 03. 07., h – 13:16

2022. március 7., hétfő – 13:19
Friss ikon
Off

Törzs

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere elmondta, hogy az ellenség „rendkívüli kegyetlenséggel” pusztítja Bucsa, Hosztomel, Vorzel és Irpiny városokat, továbbá szándékosan civileket gyilkol.

Több forrás is megerősítette, hogy az említett településeken hétfőn lövéseket hallottak, miközben a lakosság megpróbált elrejtőzni a harcok elől.

„Elég nagy számú orosz (katonai) felszerelés és katona összpontosul Kijev bejáratainál. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Kijevért vívott csata kulcsfontosságú” – idézte a DPA hírügynökség Vadim Deniszenko ukrán belügyminiszter egyik tanácsadóját. „Mindent megteszünk a fővárosban, amit csak tudunk, hogy támogassuk a várost, és pótoljuk az élelmiszereket és gyógyszereket” – mondta Klicsko.

A kijevi polgármester szerint a város védekezésre készül, miközben megpróbál humanitárius segítséget nyújtani Bucsa és Hosztomel városoknak, valamint néhány más szomszédos településnek.

ÉLŐ: Ukrajna számára elfogadhatatlanok az Oroszországba és Fehéroroszországba vezető humanitárius folyosók

Kövesse figyelemmel az ukrajnai történéseket folyamatosan frissülő cikkünkben!

Bevezető

Ukrán tisztviselők nyilatkozatai és a közösségi médiában közzétett bejegyzések szerint hétfő reggel súlyos harcok zajlottak Kijev környékén. Az orosz csapatok a jelek szerint támadásba lendültek az ukrán fővárostól északra és nyugatra fekvő területeken – jelentette a CNN televízió.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment