Search by category:
Egyéb kategória

Lengyel MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának

Lengyel MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának
Mészáros Richárd
2022. 03. 08., k – 22:46

2022. március 9., szerda – 07:05
Friss ikon
Off

Törzs

A MiG-29-eseket az ukrán légierő fogja használni az orosz invázió visszaverésére. Így Moszkva Lengyelországot nem vádolhatja majd azzal, hogy részt vesz a konfliktusban, hiszen amerikai közvetítéssel kerül Kijev tulajdonábaA lengyel kormány kéri az Egyesült Államokat, hogy biztosítsanak számára hasonló védelmi képességű gépeket, és egyben készek ezek beszerzéséről is tárgyalni. 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a hét végén a moldovai látogatásán jelentette ki: már tárgyalnak a lengyelekkel arról, hogyan tudnák átadni a vadászgépeiket az ukránoknak. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton egy videókonferencián kérte arra az amerikai törvényhozókat, hogy szerezzenek használt orosz vadászgépeket a kelet-európai szövetségeseiktől, ugyanis az ukrán pilóták ezekhez vannak kiképezve.

(444, ú)

Bevezető

A lengyel kormány kész azonnal és ingyen az amerikai hadsereg ramsteini bázisára telepíteni az összes MiG-29-es vadászgépét. Egyben felszólították a többi NATO-tagállamot, hogy ha vannak MiG-29-eseik, cselekedjenek hasonlóan.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment