Search by category:
Egyéb kategória

Kétségbeejtő állapotok Mariupolban

Kétségbeejtő állapotok Mariupolban
Hegedűs Norbert
2022. 03. 10., cs – 17:28

2022. március 10., csütörtök – 17:28
Friss ikon
Off

Törzs

„Ezek azon holttesteknek a száma, amelyeket az utcákról gyűjtöttünk össze” – mondta Szerhij Orlov a BBC-nek. Azt mondta, eddig 47-en kerültek tömegsírba, mert „nincs lehetőségünk jelenleg magánsírokba temetkezni”. 

Sok eltemetett személyt nem tudtak azonosítani sem. Orlov kitért arra is, hogy a valós halálozások száma háromszor-négyszer több lehet, mint amiről jelenleg tudnak. Szasa Volkov, a Nemzetközi Vöröskereszt városban tartózkodó delegációjának hangüzenete szerint már az is előfordult, hogy „az emberek egymásnak estek az ételért, elkezdték szétszedni mások autóját, hogy megszerezzék a benzinét”.

A tizedik napja ostromolt, folyamatosan bombázott városban már több mint egy hete nincs folyóvíz és áram, gáz és fűtés. Az orosz hadsereg eddig nemhogy a polgári lakosság evakuálását, de még a segélyszállítmányok városba juttatását is megakadályozta. „Sokan már a gyermekeiket se tudják etetni”  üzente Volkov, aki szerint a boltokat és a gyógyszertárakat már napokkal ezelőtt kifosztották, és a hideg miatt egyre több a beteg. A szervezet Mariupoli irodájának óvóhelyét a kisgyermekeknek és anyjuknak tartják fenn, a felnőtt férfiakat és a 12 évesnél idősebb gyerekeket csak a felszínen tudják elhelyezni. A mariupoli kórház elleni szerdai támadásnak például három halálos áldozata lett, köztük egy hatéves gyermek. 17 terhes nő sebesült meg a támadásban, amelyet amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök háborús bűnnek minősített.(Tx, 444)
 

Bevezető

Az ostromlott, Azovi-tenger partján levő 450 ezres Mariupol alpolgármestere szerint nem lehet tudni, hány ember halt meg a támadásokban, de a legutóbbi adatok alapján úgy tudja, 1207-en biztosan.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment