Search by category:
Egyéb kategória

Programtár: Ahova Önt is várják

Programtár: Ahova Önt is várják
Havran Kati
2022. 03. 10., cs – 12:19

2022. március 10., csütörtök – 15:30
Friss ikon
Off

Törzs

Kepes András Komáromban

Akarsz róla beszélni? címmel tart előadást Kepes András Komáromban. Kepes András saját élete, egykori televíziós műsorai (főként a Desszert, az Apropó és a Különös történetek), valamint írói munkássága során szerzett tapasztalatai alapján mesél a beszélgetés és a történetmesélés tanulságairól.

Helyszín: a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ
Időpont: március 10., csütörtök 19.00
Belépő: 10 euró

 

A Zichy Szín-Műhely előadása Kassán

Egressy Zoltán Gordiusz című karantén-komédiáját játssza a Zichy Szín-Műhely Kassán, a Thália Színházban Gubík Ági, László G. Attila és Fekete Linda szereplésével. Milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra? Erősíti az összetartozást vagy szétzilálja a szálakat? A szereplők kétségbeesetten keresik a kiutat. Az érzékek persze legyőzik a papírforma szerint makacsul újra és újra feltámadó szabadságvágyat. Valóban megoldjuk a problémáinkat vagy csak átlendülünk rajtuk? Erről mesél görbe tükröt tartva a Gordiusz. A darabot Egressy Zoltán a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma pályázatára készítette el, melyet a Zichy Szín-Műhely felkérésére átdolgozta, kibővítette és véglegesítette, így a vígjáték már klasszikus színházi keretek között is látható.

 

Helyszín: a kassai Thália Színház
Időpont: március 11., péntek 19.00
Belépő: 9 euró

 

A Csali Gyermek Néptáncegyüttes Somorján

A Szép jelen, szép csillag című műsorát mutatja be a Csali Gyermek Néptáncegyüttes Somorján. Összesen 160 gyermek részvételével a Csali négy korcsoportja lép fel. A zenei kíséretet a KultúrDeform zenekar szolgáltatja Lakatos Áron vezetésével. A műsort Dóczé Mónika rendezte.

Helyszín: a Somorjai Városi Művelődési Központ
Időpont:
március 12., szombaton 17.00 és 19.00
Belépő 3 euró

 

A Sendergő Néptáncegyüttes bemutatója Ipolyságon

A Húros-Páros című műsorát mutatja be a Sendergő Néptáncegyüttes Ipolyságon, közreműködik a Húros Banda, Szabó Mátyás és a Pósfa Zenekar. Az ipolysági Sendergő Néptáncegyüttes 2013-ban alakult. Jelenleg több mint ötven 8-17 éves korosztályú gyermek látogatja. Fennállása óta számos alkalommal szerepelt sikeresen különböző rangos fesztiválokon.

Helyszín: az ipolysági városháza színházterme
Időpont:
március 12., szombat 19.00
Belépő: 5 euró

 

Zenés est Kassán

A zene mindenkié címmel forradalmi zenés estet tartanak Kassán. Fellép Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, a Pink & The Panthers és a Pósfa Zenekar. Az este táncházzá alakulhat – figyelmeztetnek a szervezők.

Helyszín: a kassai Történelmi Városháza
Időpont: március 14., hétfő 18.00
Belépő: 12 euró, a jegy borkóstolásra alkalmas italjegyeket tartalmaz

 

Filmvetítés és közönségtalálkozó Dunaszerdahelyen

A Magyar Passió című filmet vetítik Dunaszerdahelyen jövő hétfőn. A vetítést beszélgetés követi a film rendezőjével, Eperjes Károllyal, aki a produkció főszerepét is játssza, és Gál Tamás színművésszel. A beszélgetést Póda Erzsébet újságíró, író vezeti.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
Időpont:
március 14., hétfő 18.00

Belépő: 10 és 12 euró

 

Az Esszencia zenekar Érsekújvárban

Ünnepi beszéddel és koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak Érsekújvárban március 15-e alkalmából, ezt követően a Lakatos Róbert vezette Esszencia zenekar ad ünnepi koncertet. Az Esszencia népzene, klasszikus zene és jazz elemeket ötvöz.

Helyszín: a koncertet a Csemadok-székház nagytermében tartják, ezt megelőző megemlékezés a Csemadok-székház előtti Czuczor Gergely szobornál lesz
Időpont: március 15., kedd 17.30

 

Bevezető

Az elkövetkező napok kulturális ajanlatát mutatjuk.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Havran Kati

Read More

Post Comment