Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákiában egyáltalán nem kell éhezéstől tartani az ukrajnai háború miatt

Szlovákiában egyáltalán nem kell éhezéstől tartani az ukrajnai háború miatt
Mészáros Richárd
2022. 03. 11., p – 16:51

2022. március 11., péntek – 16:51
Friss ikon
Off

Törzs

Nadežda Machútová, a Szlovák Kereskedelmi Szövetség (ZO) elnöke elmondta, az EU kétszer annyi élelmiszert állít elő, mint amennyi az önellátásához szükséges, Szlovákia pedig önellátó gabonából. „Éhezéstől nem kell tartani, ha valamilyen termék eltűnik a piacról, könnyen helyettesíthető másik hasonlóval” – jelentette ki Machútová.

Ugyanakkor kiemelte, a jelenlegi helyzet megmutatja, mekkora értéke van az élelmiszernek, és ezáltal remélhetően csökken a pazarlás.

Így lassítanák le az alapvető élelmiszerek drágulását

Pozsony |

A földművelésügyi tárca pénteken aláírta az árstabilitásról szóló elvi nyilatkozatot a legnagyobb szlovákiai üzletláncokat tömörítő szakmai szervezetekkel.

Martin Krajčovič, a Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetségének (SAMO) elnöke is biztosította a nyilvánosságot, hogy elegendő élelmiszer van az országban és zavartalan az ellátás, „kellően diverzifikált a termékportfólió”.

„Ukrajnából és Oroszországból szinte semmit nem hoztunk be, amit igen, anélkül megleszünk. Felesleges bárminemű aggodalom, hogy élelmiszerhiány léphet fel, ennek a legcsekélyebb jelei sem mutatkoznak” – szögezte

Bevezető
Pozsony |

Az ukrajnai helyzet nincs hatással Szlovákia élelmiszer-ellátására, az Európai Unió ugyanis önellátó ezen a téren, nem kell éhezéstől tartani. Az üzletláncok eddig sem hoztak be sem Ukrajnából, sem Oroszországból olyan termékeket, amelyeket ne lehetne nélkülözni – közölték az üzletláncok képviselői, miután pénteken egyezményt írtak alá az alapvető élelmiszerek árának stabilizálásáról a mezőgazdasági minisztériummal.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment