Search by category:
Egyéb kategória

Legalább kilenc halálos áldozata és 57 sérültje van a Lviv melletti rakétatámadásnak

Legalább kilenc halálos áldozata és 57 sérültje van a Lviv melletti rakétatámadásnak
Mészáros Richárd
2022. 03. 13., v – 10:03

2022. március 13., vasárnap – 10:03
Friss ikon
On

Törzs

Ez volt eddig a legnyugatibb célpont Oroszország Ukrajna elleni háborújában. A lengyel határtól mindössze 30 kilométerre van a támaszpont, amely gyakorlótér, nemzetközi békefenntartó és biztonsági központ, és NATO-kiképzők gyakran jártak ott. Az ukrán hatóságok szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy külföldi kiképzők voltak-e ott a támadás idején is. Az ukrán védelmi minisztérium közölte, hogy vizsgálja a körülményeket és a károkat.

Makszim Kozickij lvivi kormányzó azt mondta: az orosz harci gépek körülbelül 30 rakétát lőttek ki a támaszpontra, amelyek közül többet elfogott az ukrán légvédelem.

A Reuters egyik helyszíni tudósítója közölte, hogy 19 mentőautó tart a helyszínre.

A 360 négyzetkilométer területű gyakorlótér Ukrajna egyik legnagyobbja. A NATO-val közös gyakorlatait mindig ott tartotta meg, a legutóbbi tavaly szeptemberben volt. A helyi média úgy tudja, az összes külföldi oktató februárban elhagyta a bázist, de felszereléseiket nem vitték magukkal.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes éppen szombaton figyelmeztetett, hogy az Ukrajnának a nyugati országok által szállított fegyvereket mind legitim célpontnak tekintik.

Bevezető

Legkevesebb kilenc halálos és 57 sebesült áldozata van a nyugat-ulrajnai Lvivtől nem messze lévő Javoriv katonai támaszpont elleni vasárnapi reggeli orosz légitámadásnak – közölték az ukrán hatóságok.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment