Search by category:
Egyéb kategória

Rakétatámadás érte Donyecket, lakóházat és buszt talált el egy Kijevnél kilőtt orosz rakéta

Rakétatámadás érte Donyecket, lakóházat és buszt talált el egy Kijevnél kilőtt orosz rakéta
Hegedűs Norbert
2022. 03. 14., h – 13:15

2022. március 14., hétfő – 13:15
Friss ikon
Off

Törzs

A lapnak sikerült geolokalizálnia több olyan videót is, amelyeket a városközpont egyik főutcáján fekvő halálos áldozatok, sebesültek és rakétamaradványok is láthatók, de ezeket a felvételeket az amerikai lap nem osztotta meg. Az, hogy ki és honnan lőtte ki a rakétát, nem világos a CNN szerint.

Donyeck az oroszok által támogatott szakadár erők kezén van, és az úgynevezett Donyecki Népköztársaság (DNR) központja. A DNR vezetője, Gyenyisz Vlagyimirovics Pusilin az orosz médiának azt nyilatkozta, hogy húsz ember halhatott meg, és még nem érte ennél több civil áldozatot követelő csapás ezt a területet.

A Donyecki Népköztársaság álláspontja szerint ukrán támadásról van szó, amit egyenesen népírtásnak nevezte.

Hétfő délelőtt robbanásokat hallottak Kijevben, a hírek szerint az ukrán légvédelem lőtt ki orosz rakétákat. Egy ilyen kilőtt rakéta maradványai viszont egy lakóházra és egy előtte elhaladó buszra estek, egy ember meghalt, hatan megsérültek. (Sky News, BBC)

A belügyminisztérium tanácsadója képeket is feltöltött a helyszínről, az égbolton a rakéta nyomainak fehér csíkjai is láthatók:

Parts of a Russian missile shot down in Kyiv hit a residential building and a trolley bus on Kyrylivska Street.One person reportedly has been killed. Photo: Interior Ministry advisor Anton Gerashchenko via Telegram. pic.twitter.com/HHvHRzGSVG— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 14, 2022

(telex)

Bevezető

A kelet-ukrajnai Donyeck városságában több halálos áldozata is lehet egy rakétatámadásnak – írja a CNN.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment