Search by category:
Egyéb kategória

1200-an bújtak el egy mariupoli színházba – lebombázta az orosz hadsereg

1200-an bújtak el egy mariupoli színházba – lebombázta az orosz hadsereg
Balaskó Réka
2022. 03. 17., cs – 07:40

2022. március 17., csütörtök – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

Becslések szerint 1000-1200 ember húzta meg magát a színházban, mielőtt a bomba becsapódott – mondta Szergej Orlov alpolgármester a BBC-nek. Az áldozatok száma egyelőre ismeretlen, mivel a bombázás tovább folytatódik.

A bombatámadás lerombolta a színház épületének központi részét, sok embert temetett maga alá a törmelék” – áll az ukrán külügyminisztérium közleményében.

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Oroszország szándékosan bombázta le az épületet. Az állítások szerint a színháznál a földön a „Gyerekek” felirato volt látható, hogy távol tartsák az orosz gépeket.

1200-an bújtak el egy mariupoli színházba – lebombázta az orosz hadsereg
2022. 03. 17., cs – 07:45
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr, twitter / Nexta, MariupolNow

Another horrendous war crime in Mariupol. Massive Russian attack on the Drama Theater where hundreds of innocent civilians were hiding. The building is now fully ruined. Russians could not have not known this was a civilian shelter. Save Mariupol! Stop Russian war criminals! pic.twitter.com/bIQLxe7mli— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 16, 2022

(BBC)

Bevezető

A „Gyerekek” feliratot nagy betűkkel tüntették fel a színháznál, hogy távol tartsák az orosz gépeket. Az áldozatok száma egyelőre nem ismert, mivel továbbra is bombáznak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment