Search by category:
Egyéb kategória

Német tudósok kiderítették, mi segíthet a Covid gyors leküzdésében

Német tudósok kiderítették, mi segíthet a Covid gyors leküzdésében
Balaskó Réka
2022. 03. 17., cs – 11:52

2022. március 17., csütörtök – 14:12
Friss ikon
Off

Törzs

Egyre több a bizonyíték arra, hogy a mikrobiom döntő szerepet játszik a különböző betegségek kialakulásában – állítja Peter Konturk német professzor, a Saalfeldi Belgyógyászati Klinika munkatársa. Ha a bélflóra nincs egyensúlyban, a szervezet nem tud védekezni a betegségek ellen, és nehezebben regenerálódik.

Igazolták, hogy súlyos Covid-betegeknél lényegesen alacsonyabb volt a bélbaktériumok sokfélesége és száma” – mondta Konturek a német Bildnek. Hozzátette, minden afelé mutat, hogy a hasznos baktériumok gondoskodnak a betegség enyhe lefolyásáról, és biztosítják a gyorsabb gyógyulást.

Peter Minárik gasztroenterológus megerősítette, hogy számos orvosi kutatás szerint a probiotikumok támogató szerepet játszhatnak a Covid-19-es betegek kezelésében, ezért javasolja korai alkalmazásukat.

„Az elmúlt két év számos klinikai vizsgálata kimutatta, hogy a probiotikumok immunrendszert erősítő szerepe ígéretes megközelítés lehet a gyomor-bélrendszeri tünetek csökkentésére, valamint a Covid-19 súlyos lefolyásának megelőzésére” – hangsúlyozta Peter Minárik orvos.

Nézzük, milyen élelmiszerekben van a legtöbb hasznos probiotikum!

Német tudósok kiderítették, mi segíthet a Covid gyors leküzdésében
2022. 03. 17., cs – 12:02
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: Shutterstock

(pluska)

Bevezető

A tudósok megállapították, hogy a koronavírust az emberi szervezet is képes legyőzni, de csak akkor, ha egészséges bélflórával rendelkezik. Egy nemrégiben készült német tanulmány kimutatta, hogy ha a Covid-betegek probiotikumokat szednek, amelyek növelik a hasznos bélbaktériumok számát, sokkal hamarabb felépülnek a betegségből.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment