Search by category:
Egyéb kategória

Az orosz állami televízió adásában felvázolták, hogyan rohannának le más országokat

Az orosz állami televízió adásában felvázolták, hogyan rohannának le más országokat
Balaskó Réka
2022. 03. 18., p – 10:14

2022. március 18., péntek – 10:30
Friss ikon
Off

Törzs

Zelenszkij már korábban figyelmeztetett arra, hogy Putyin győzelem esetén nem elégedne meg Ukrajnával. Az orosz állami média, a Rossiya 1 most közvetítésében azzal foglalkozott, hogyan nézne ki a balti országok ellen indított támadás.

Egy nyugalmazott orosz parancsnok az adásban azt vázolta, hogyan választaná el Oroszország Lengyelországot Litvániától, hogy megakadályozza a NATO-csapatok bejutását.

Oroszország a nyugati számítások szerint akár 28 000 katonát is veszthetett Ukrajnában, ami a becslések alapján a teljes orosz hadsereg nagyjából egyötöde. Körülbelül 7 ezer katona halt meg, 21 ezer megsebesült és körülbelül ezer ukrán fogságba esett. Az ukránok állítólag már négy orosz tábornokot is kiiktattak.

Nagy-Britannia szerint Putyin úgy próbálja kompenzálni a veszteségeket, hogy csapatokat von ki Szibériából, Örményországból és Szíriából, és zsoldosokat is toboroz.

A háború képekben
2022. 03. 03., cs – 14:50
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Oroszország február 24-én támadta meg Ukrajnát. Az internetet azóta elárasztották a háború valóságát bemutató fotók. (Fotók: TASR, Verkhovna rada, Twiter)

(pluska)

Bevezető

Zelenszkij szerint a harmadik világháború már elkezdődhetett, ezzel Biden szavaira reagált, miszerint nem avatkozhatnak be Ukrajna védelmében, hogy elkerüljék a nagyobb konfliktust.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment