Search by category:
Egyéb kategória

Oktatási minisztérium: 1,8 milló eurót adunk a főiskoláknak az ukrajnai hallgatókra

Oktatási minisztérium: 1,8 milló eurót adunk a főiskoláknak az ukrajnai hallgatókra
Balaskó Réka
2022. 03. 19., szo – 11:55

2022. március 19., szombat – 14:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az oktatási minisztérium 1,875 eurót különített el azon diákok fogadására, akiket érint a konfliktus. Minden diákra fejenként 2500 eurót kapnak a főiskolák, és összesen 1000 személyt vehetnek fel, akik tanulmányaikat Szlovákiában akarják folytatni” – közölte Ľudovít Paulis az oktatási minisztérium államtitkára.

Az iskolák az invázió kezdetétől, azaz február 24-től visszamenőleg is visszakérhetik a költségeket. A második intézkedés a nyelvtanfolyamok költségtérítése az ukrán diákok számára. „További két és negyedmillió eurót különítettünk el fejlesztési projektek keretében a nyelviskolák és tanácsadó szolgálatok támogatására. Ezzel lehetőséget biztosítunk az ukrán diákoknak arra, hogy minél gyorsabban és zökkenőmentesebben bekapcsolódjanak a tanulásba” – tette hozzá az államtitkár.

Bevezető

A háború elől menekülő főiskolások Szlovákiában is befejezhetik a tanulmányaikat. A minisztérium nyelvkurzusokkal is segítené őket, amelyekre továbbo 2 millió eurót szánnak – téjákoztatta a TASR-t az oktatási tárca kommunikációs osztálya.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment