Search by category:
Egyéb kategória

Lehet, nem lesz elég a Patriot-rendszer

Lehet, nem lesz elég a Patriot-rendszer
Balaskó Réka
2022. 03. 21., h – 16:11

2022. március 21., hétfő – 17:51
Friss ikon
Off

Törzs

A Patriot érkezésének bejelentésekor Jaroslav Naď védelmi miniszter elmondta, hogy a rendszer Szlovákia védelmének újabb eleme. „A Patriot-rendszer alkalmazási területeiről jelenleg szakértőkkel konzultálunk, hogy a védőernyő a lehető legnagyobb területet fedje le, beleértve az általunk meghatározott kiemelt védelmi célpontokat is” – tette hozzá a miniszter.

A rendelkezésre álló információk szerint három Patriot lesz a területünkön. „Partnereinknek és szövetségeseinknek köszönhetően a szlovák állampolgárok nagyobb biztonságban érezhetik magukat” – tette hozzá Eduard Heger miniszterelnök a Patriot érkezése kapcsán.

Juraj Šeliga képviselő a TA3 V politike című műsorában közölte: „A Patriot egy Hollandia és Németország által karbantartott rendszer, ami képes lesz megvédeni a területeinket, ha az S-300 elromlik, mivel ehhez jelenleg nem tudunk alkatrészeket vásárolni, vagy orosz karbantartókat hívni, hogy javítsák meg”. A képviselő továbbá nem gondolja, hogy az S-300-as rendszer Ukrajnába küldése belerángatná Szlovákiát a háborúba. „Az Orosz Föderáció ellenséges államnak bélyegzett minket. Az én álláspontom a következő: amint Szlovákia légtere stabilan védett lesz, úgy gondolom, hogy a rendszert Ukrajnába kell küldenünk” – mondta. Hozzátette, hogy a Patriot nem lesz elég. „Nekem nem, mert ez egy kölcsönvett védelem” – tette hozzá.

Mi a véleménye Pavel Macko tábornoknak a Patriot-rendszer szlovákiai telepítéséről? Válaszát a galériában találja!

Lehet, nem lesz elég a Patriot-rendszer
2022. 03. 21., h – 16:19
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr, pluska, profimedia

(pluska)

Bevezető

Vasárnapra virradó éjszaka megérkeztek az első egységek, amelyeknek a Patriot légvédelmi rendszert kell telepíteniük Szlovákiában. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment