Search by category:
Egyéb kategória

Léván öt fertőzött kismamát és ugyanennyi gyereket ápolnak

Léván öt fertőzött kismamát és ugyanennyi gyereket ápolnak
Száz Ildikó
2022. 03. 21., h – 11:06

2022. március 21., hétfő – 11:40
Friss ikon
Off

Törzs

A lévai Agel kórházban a közelmúltban öt gyereket és öt koronavírus-fertőzött kismamát vettek fel a fekvőbeteg részlegre. A közelmúltban ismét engedélyezték a nem létfontosságú műtéti beavatkozásokat, ám a fertőzöttek számának emelkedése miatt a legtöbb műtétet ismét kénytelenek elhalasztani. Az omikron variáns enyhébb tünetekkel jár, de jóval több személy fertőződik meg. Helena Dudášová a betegek ápolásáért felelős igazgatóhelyettes tájékoztatásában az áll, hogy jelenleg 39 koronavírus-fertőzöttet ápolnak, és egy páciens szorul lélegeztető gépre. Léván az Agel kórházában február elején csak öt koronavírus-fertőzött beteget ápoltak, egy fertőzött volt lélegeztető gépen. Jelentős problémát okoz, hogy 41 kórházi alkalmazott van karanténban koronavírus-fertőzéssel, ezért a tervezett műtéti beavatkozások leállításán kívül további szervezési intézkedéseket vezettek be a lévai egészségügyi központban.

A balesetsebészeti osztályt összevonták a sebészeti részleggel. Továbbra is érvényben van a látogatási tilalom a kórházban. Az egészségügyi minisztérium javaslata alapján március 12-től már nem végeznek antigén-tesztelést öt euróért Léván. A kórház vezetése azonban úgy döntött, hogy 7,99 euróért antigén-teszteket kínál a lakosoknak, melyeket az intézmény honlapján megrendelhetnek. Már csak heti egy alkalommal, pénteken oltanak Léván. Ján Baček, az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet szóvivője hétfőn arról tájékoztatott, hogy a fertőzöttek számára elkülönített 90 betegágyból jelenleg 45 foglalt, és két koronavírus-fertőzött szorul intenzív ellátásra. Egy hónappal ezelőtt 52 fertőzöttet ápoltak az érsekújvári egészségügyi központban, és 6 személy szorult intenzív ellátásra.

Érsekújvárban jelenleg hétfőn, szerdán és pénteken a délelőtti órákban vehetik fel az érdeklődők a védőoltást, előzetes jelentkezésre a kórház honlapján van lehetőség. Pénteken 12 és 14 óra között kizárólag a Nuvaxovid oltást vehetik fel az érdeklődők.

Bevezető
Érsekújvár/Léva |

Valamelyest romlott a koronavírus-helyzet a lévai Agel kórházban az utóbbi napokban, több fertőzött betegről és karanténba kényszerülő kórházi alkalmazottról kaptunk hírt a járási székhely egészségügyi központjából. Érsekújvárban valamivel jobb a helyzet, bár a betegek száma jelentősebben itt sem csökkent az utóbbi napokban.

Település / hely
Érsekújvár/Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment