Search by category:
Egyéb kategória

Ivan Mikloš volt miniszter: Az ártatlan emberek és gyermekek életéről, valamint a saját szabadságunkról kellene beszélnünk

Ivan Mikloš volt miniszter: Az ártatlan emberek és gyermekek életéről, valamint a saját szabadságunkról kellene beszélnünk
Balaskó Réka
2022. 03. 23., sze – 12:35

2022. március 23., szerda – 13:07
Friss ikon
Off

Törzs

Mikloš a műsorban kijelentette, hogy bár a Moszkva ellen bevezetett gazdasági szankciók hatásosak, mégsem elegendőek. „Ez főleg a gázzal és a kőolajjal függ össze, mivel Oroszország az utóbbiak eladásán naponta megközelítőleg egy milliárd dollárt keres. Ebből a pénzből finanszírozza többek között a háborút, és részben kompenzálja a szankciók okozta kieséseket” – mondta a volt pénzügyminiszter.

Mikloš szerint az orosz gáztól való elszakadás mellett szólók kijelentései nem tekinthetők populizmusnak. „Populizmus lenne, ha ezt hirtelen akarnánk megtenni. Függetlenül attól, hogy felkészülünk-e rá, és teszünk-e intézkedéseket a következmények minimalizálása érdekében” – tette hozzá.

Mikloš szerint azonban elsősorban nem a pénzzel, hanem az emberi életekkel kéne foglalkoznunk. „Az ártatlan emberek, gyerekek életéről kéne beszélnünk. És Szlovákia szabadságáról, valamint területi integritásáról” – hangsúlyozta.

A helyzet az, hogy ha ma alapvetőbb, határozottabb intézkedéseket hozunk, beleértve az orosz gáz elzárását, amint ez technikailag lehetséges, akkor igen. Az ár rövid távon magasabb lesz. De középtávon csökkenni fog” – magyarázta a volt miniszter.

Megegyezhet Putyin és Zelenszkij a békéről? Mikloš erre is válaszolt!

Ivan Mikloš volt miniszter: Az ártatlan emberek, gyermekek életéről és saját szabadságunkról kellene beszélnünk
2022. 03. 23., sze – 12:39
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

(Fotók: Pluska, TASR)

(pluska)

Bevezető

Ivan Mikloš volt pénzügyminiszter a Markíza televízió Na telo című műsorában többek között arról beszélt, hogy a jelenlegi, Oroszország ellen bevezetett szankciók nem elegendőek.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment