Search by category:
Egyéb kategória

FOTÓK: Čaputová megérkezett a rendkívüli NATO-csúcstalálkozóra

FOTÓK: Čaputová megérkezett a rendkívüli NATO-csúcstalálkozóra
Balaskó Réka
2022. 03. 24., cs – 11:41

2022. március 24., csütörtök – 12:12
Friss ikon
Off

Törzs

A csütörtöki rendkívüli találkozó feladata, hogy „újraindítsa” a szövetség keleti szárnyának biztonsági és védelmi stratégiáját bulgáriai, romániai, magyarországi és szlovákiai katonai csoportok létrehozásával – jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára, aki megerősítette, hogy a szövetség további fegyvereket ad át Ukrajnának, de a konfliktusban közvetlenül nem vesz részt. Stoltenberg szerint a találkozó „biztonságunk kulcsfontosságú pillanatában” történik, hozzátette, hogy Zelenszkij ukrán elnök is csatlakozik hozzájuk videóhívás formájában.

Fotók a szlovák államfőről és a további vezetőkről a galériában!

FOTÓK: Čaputová megérkezett a rendkívüli NATO-csúcstalálkozóra
2022. 03. 24., cs – 11:46
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: tasr

„A vezetők megvitatják az Ukrajnának nyújtandó támogatást, hogy segítsük az önvédelemhez való alapvető jogának fenntartásában” – magyarázta Stoltenberg. Szerinte Joe Biden amerikai elnök részvétele a csúcstalálkozón megerősíti, hogy az Egyesült Államok és Európa a jelenlegi válságban egymás mellett állnak.

Bevezető

A brüsszeli rendkívüli NATO-csúcstalálkozón a NATO-tagállamok várhatóan jóváhagyják a NATO keleti szárnyának megerősítését. Szlovákiát az eseményen Zuzana Čaputová köztársasági elnök képviseli.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment