Search by category:
Egyéb kategória

Ismét segítséget kérnek Nati szülei

Ismét segítséget kérnek Nati szülei
Tornyai Bianka
2022. 03. 24., cs – 19:19

2022. március 24., csütörtök – 21:01
Friss ikon
Off

Törzs

Csaknem két és fél évvel ezelőtt a peredi Kollár család gyűjtést szervezett az akkor tízéves Natinak, akinél a spinális izomatrófia betegségéből adódóan nagyfokú gerincferdülés alakult ki. Kollár Natália történetét mi is nyomon követtük, az Új Szó olvasói nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy összegyűljön a pénz a németországi műtétre.

Bárki segíthet Natikának

Pered |

Tízéves kislány gerincműtétjére szerveztek gyűjtést a Vágsellyei járásban. A szülők nagyon bíznak benne, hogy sikerül összegyűjteni a csaknem 57 ezer eurót, de még messze van a cél.

Műtét másodszor

Kollár Éva, Nati édesanyja elmondta, tudták, hogy az első operáció után három éven belül másodszor is szükség lesz a gerincműtétre, ezért mindent megtettek annak érdekében, hogy elkerüljék egy újabb nyilvános gyűjtés szervezését, de a dolgok másképp alakultak. „Nagyon sok tényezőt figyelembe kellett venni az operáció időpontjának kiválasztásánál. Natinak folyamatosan egyéb kezelésekre is szüksége van, egy komoly beavatkozásról van szó, amelyhez egy orvoscsapat összehangolt együttműködése kell, a koronavírus is komplikálja a helyzetünket, a seb gyógyulása miatt nem tanácsos nyáron elvégezni a műtétet, ezért augusztus végére terveztük a beavatkozást. Addigra meglett volna a műtét, valamint a kéthetes kórházi tartózkodás és rehabilitáció költségeinek megtérítéséhez szükséges 58 ezer euró. Az időpontot azonban a kórház május 9-re módosította, így kénytelenek vagyunk ismét elindítani a gyűjtést, hogy április 27-ig meglegyen az összeg és időben megérkezzen a kórház számlájára” – magyarázta Kollár Éva. 

Megvan a pénz Nati műtétjére

Pered |

Ismét bebizonyosodott, hogy az emberi jóság és a szeretet nem ismer határokat. Még karácsony előtt sikerült átutalni a pénzt Kollár Natália németországi műtétjére. A tervek szerint január 10-én utazhat a család a Schön Klinik Neustadt kórház Szkoliózis Központjába.

Az összeg nagy része megvan

Mivel tudták, hogy mi vár rájuk, ezért jó előre elkezdtek spórolni rá. Egyebek mellett az adó 2 százalékának tavalyi felajánlásaiból összegyűlt összeget is félretették, és az idén ebből befolyt összeget is erre szánták volna, az időpont módosítása miatt azonban ezt nem tudják felhasználni. „Az összeg közel hatvan százaléka megvan, tehát sokkal jobban állunk, mint az első műtét előtt, amikor a nulláról indultunk. Mégis kérjük, aki teheti, járuljon hozzá ahhoz, hogy tulajdonképpen befejezhessük a több mint két évvel ezelőtt megkezdett kezelést, ami Nati számára valójában életmentő beavatkozás volt” – zárta az édesanya. A felajánlásokat Natinak az ellenőrzött szervezet oldalán keresztül lehet elküldeni: https://www.ludialudom.sk/vyzvy/12453, vagy a következő számlaszámra: IBAN: SK42 3100 0000 0032 1066 1302.

Sikeresen ért véget Nati műtétje

Pered |

Megérkezett a várva-várt üzenet Németországból. Kollár Nati gerincműtétje sikeresen véget ért. Komplikációk nem voltak, minden az orvoscsoport tervei szerint alakult.

Nati szépen fejlődik a műtét után

Januárban sikeresen megműtötték Kollár Natáliát Németországban. A gerincműtétre tavaly decemberben szerveztek gyűjtést a szülei, amelybe az Új Szó olvasói is bekapcsolódtak. Azóta elvégezték a következő beavatkozást. A koronavírusjárvány azonban ebbe is beleszólt.

Bevezető
Pered |

Szerették volna elkerülni a nyilvános gyűjtés szervezését Kollár Nati szülei, de a németországi műtét időpontja megváltozott, így ismét a lakosság összefogására van szükség. Aki teheti, támogassa Nati műtétjét.

Település / hely
Pered

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment