Search by category:
Egyéb kategória

Tarolnak a trójai vírusok Szlovákiában

Tarolnak a trójai vírusok Szlovákiában
szabolaci
2022. 03. 25., p – 11:31

2022. március 25., péntek – 13:50
Friss ikon
Off

Törzs

 

A trójaiak dominálnak a listán, a Windows és macOS eszközök felhasználóit fenyegető veszélyek 35,2%-át, az Android mobileszközöket fenyegető veszélyek 38,6%- át teszik ki. „Már régóta a trójaiak a leggyakoribb fenyegetések közé tartoznak, amelyekkel a szlovákiai felhasználók találkozhatnak. Ez egy olyan vírustípus, amely e-maileken és fájlcserélő oldalakon vagy illegális szoftvereken keresztül terjed” – mondta Michal Salát, a vállalat fenyegetéskutatási igazgatója.

A trójaiak mellett csaló programok is támadták a számítógépeket, amelyek a fenyegetések 15,3%-át tették ki. Ezek megpróbálnak személyes adatokat vagy pénzt kicsikarni a felhasználóktól. A harmadik leggyakoribb fenyegetés a reklámprogramok voltak. Ez rengeteg kéretlen reklámmal árasztja el a felhasználókat. Bizonyos esetekben személyes adatokat gyűjthet, nyomon követheti a meglátogatott weboldalak előzményeit, vagy akár a billentyűleütéseket is rögzítheti.

A leggyakoribb androidos fenyegetések a reklámprogramok, trójaiak és dropperek voltak, amelyek olyan rosszindulatú programok, amelyek célja, hogy vírust telepítsenek a célrendszerre. Ez utóbbit nagyon nehéz lehet felismerni a programokban. Globális szinten ismét a trójaiak domináltak a számítógépeket fenyegető veszélyek között, 28,9%-kal. Ezt követik a fájlfertőzők 17,4%-kal és a reklámprogramok 12,7%-kal. (TASR)

Bevezető

Szlovákiában a trójaiak a legelterjedtebb rosszindulatú szoftverek. A tíz leggyakoribb rosszindulatú programtípus között Szlovákiában a csalóprogramok és a reklámprogramok is szerepelnek, amelyek szintén az Android platformon domináltak – állapította meg az Avast, amely közzétette a tíz legelterjedtebb rosszindulatú programtípus listáját.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment