Search by category:
Egyéb kategória

Slota nem kerül előzetes letartóztatásba

Slota nem kerül előzetes letartóztatásba
Mészáros Richárd
2022. 03. 26., szo – 19:16

2022. március 26., szombat – 19:16
Friss ikon
Off

Törzs

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze indítványozta Slota előzetes letartóztatásba való helyezését. Az indoklása szerint fennáll a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlés veszélye.

Slotát korrupcióban való bűnrészességgel gyanúsítják, konkrétan azzal, hogy 2018-ban 5000 euró összegű kenőpénzt fogadott el, majd azt átadta P. P. zsolnai kerületi bírónak azzal a céllal, hogy befolyásolja a döntéshozatalt egy konkrét bűncselekménnyel összefüggésben. Slota ártatlannak vallotta magát.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója csütörtökön büntetőeljárást indított Slota ellen kenőpénz elfogadása ügyében. Korrupciós bűncselekmények ügyében két másik személy ellen is eljárás indult.

Bevezető
Bazin |

A bazini Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szombaton Ján Slota szabadlábra helyezése mellett döntött. A döntés nem jogerős, a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze panaszt nyújtott be ellene. Az ügyben március 31-én a Legfelsőbb Bíróság hivatott dönteni – tájékoztatott Katarína Kudjáková, a bíróság szóvivője szombaton.

Címkék

Település / hely
Bazin

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment