Search by category:
Egyéb kategória

ÉLŐ: Zelenszkij olajembargót követel Oroszország ellen, újabb várost foglaltak vissza az ukrán erők

ÉLŐ: Zelenszkij olajembargót követel Oroszország ellen, újabb várost foglaltak vissza az ukrán erők
Balaskó Réka
2022. 03. 29., k – 07:17

2022. március 29., kedd – 07:22
Friss ikon
Off

Törzs

7:20 – Az ukrán tárgyalófelek megérkeztek Isztambulba. Az orosz-ukrán delegációk hetek óta most először ülnek asztalhoz. Ukrajna és az USA kételkednek Oroszország hajlandóságában, de az ukrán tárgyalók célja, hogy megeggyezzenek a tűzszünetről. (bbc)

7:00 – Mi történt eddig? 

Joe Biden amerikai elnök nem fogja visszavonni azon kijelentését, hogy Putyin „nem maradhat hatalmon”. Biden szerint a „morális felháborodását” fejezte ki.

Egy ukrán védelmi tisztviselő megerősítette, hogy az ukrán erők visszafoglalták a Szumihoz közeli Trosztyanec városát. Az orosz előrenyomulás jelenleg stagnál Kijevnél, mivel a hadsereg Donbaszra koncentrál.

Hajnal előtt is szóltak a légvédelmi szirénák, miközben tisztviselők szerint sok város kijáratait támadka az orosz hadsereg.

A gyanú szerint megmérgezték az orosz-ukrán delegáció több tagját, köztük Roman Abramovics orosz oligarchát. A Bellingcat és a Wall Street Journal nyomán jelentette a BBC, hogy megmérgezték az orosz–ukrán békedelegáció több tagját, köztük Abramovicsot, akik a hónap elején egy, a béketárgyalásokról folytatott megbeszélés után lettek rosszul.

(bbc)

Bevezető

Folyamatosan frissülő hírfolyamunk az ukrán-orosz hábrúról.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment