Search by category:
Egyéb kategória

Moszkva elzárja a gázt, ha a „barátságtalan” országok nem hajlandók rubelben fizetni

Moszkva elzárja a gázt, ha a „barátságtalan” országok nem hajlandók rubelben fizetni
Balaskó Réka
2022. 03. 29., k – 10:52

2022. március 29., kedd – 11:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Sky News közölte, hogy a G7-országok (Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Kanada) úgy döntöttek, hogy nem hajlandók rubelben fizetni az orosz gázért. Robert Habeck német gazdasági miniszter, ezt a felszólítást egyenesen „elfogadhatatlannak nevezte”.

Ivan Abramov, az orosz gazdasági bizottság elnökhelyettese a Ria Novosztyi hírügynökségnek hétfőn azt mondta, hogy ha az államok nem teljesítik Putyin feltételét, az minden bizonnyal az Európába irányuló orosz gázszállítások leállásához vezet.

Putyin múlt héten közölte, hogy a „barátságtalannak” tartott államoknak, köztük Szlovákiának is, rubelben kell fizetniük az orosz gázért. Gazdasági szakértők szerint az orosz elnök ezzel a lépéssel próbálná megerősíteni az orosz valutát.

Mi történne Szlovákiával, ha leállítanánk az orosz gáz szállítását?
2022. 03. 17., cs – 10:07
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

A szankciók negyedik csomagja sem állította meg az orosz elnököt az ukrajnai inváziójában, ezért egyre többen emlegetik az orosz gáz és olaj leállítását. Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter szerint ez nekünk jobban fájna, mint Oroszországnak. Nézzük, milyen hatásai lennének! (Fotók: Pluska, TASR, Profimedia, Shutterstock)

(trend)

Bevezető

A G7-országok úgy döntöttek, nem tesznek eleget Moszkva követeléseinek az orosz gázt érintően.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment