Search by category:
Egyéb kategória

Díjazták a komáromi pedagógusok munkáját

Díjazták a komáromi pedagógusok munkáját
Vataščin Péter
2022. 03. 30., sze – 08:43

2022. március 30., szerda – 13:47
Friss ikon
Off

Törzs

Kisebb helyi iskolaügyi seregszemlének is beillett a Tiszti Pavilonban összegyűlt közönség, hiszen az összes városi fenntartású komáromi alapiskolát képviselte valaki, de más jogi hátterű intézmények képviselői is jelen voltak a díszteremben. Az óvodákat és iskolákat arra kérte az önkormányzat, hogy a pedagógusnap alkalmából a munkatársaik közül ajánljanak olyan személyeket, akik a legjobbak közé tartoznak a szakmai munkájuk alapján. Ezt követően a városvezetés döntött arról, hogy ki részesülhet az elismerésben.

A pedagógusokat fogadva Keszegh Béla (független) polgármester arra hívta fel a figyelmet a járványra és az ukrajnai háborúra utalva, hogy a globális világban a történések egyik pillanatról a másikra forgathatják fel az életünket. „Ebben a zűrzavarban még fontosabb szerep hárul az odaadóan nevelő pedagógusokra és a meggyőződéssel szolgáló tanárokra, tanítókra. A személyes példamutatásuk többet ér minden házi feladatnál. Az órák utáni beszélgetések, a gondoskodás és odafigyelés segít tájékozódni a felnövekvő generációknak” – húzta alá Keszegh.

Az óvodapedagógusok között egy magyar – Karika Judit – és két szlovák – Angela Tóth Szénási, Darina Czölderová – intézményben dolgozó szakembert díjaztak. A városhoz tartozó magyar tannyelvű iskolák pedagógusai közül Kováč Klaudia (Eötvös utca), Cséplő Viktória (Jókai Mór Alapiskola) és a betegség miatt távolmaradó Szlávik Tímea (Munka utca), míg a szlovák nyelvű tanintézmények szakemberei közül Adriana Vidová (Határőr utca), Marta Karabinošová (Ján Amos Komenský Alapiskola) és Martina Neštinová (Rozmaring utca) kapott emlékplakettet. Rajtuk kívül Melicher Andrea (Marianum Egyházi Iskolaközpont), Balogh Rózsa (Művészeti Alapiskola) és Edita Máčiková (Összevont Iskola) munkáját ismerte még el a komáromi önkormányzat.

Díjazták a komáromi pedagógusok munkáját
2022. 03. 30., sze – 09:09
Vataščin Péter
Gallery images

A méltatások során gyakorlatilag mindegyik pedagógus értékelésénél elhangzott, hogy közkedveltek a diákok között, illetve ugyancsak közös pont volt a pluszmunka végzése, a tehetséggondozás, végül pedig az innovatív tanítási módszerek alkalmazása is.

Bevezető
Komárom |

12 komáromi szakember kapott emlékplakettet a pedagógusnap alkalmából.

Címkék

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment