Search by category:
Egyéb kategória

Mi történt eddig a béketárgyalásokon? Meglepő ígéretek!

Mi történt eddig a béketárgyalásokon? Meglepő ígéretek!
Balaskó Réka
2022. 03. 30., sze – 07:34

2022. március 30., szerda – 08:00
Friss ikon
Off

Törzs

A BBC közölte, hogy az ukrán fél szkeptikusan áll az orosz ígérethez, és az Egyesült Államokkal figyelmeztettek, hogy az ellenséges hadsereg még mindig veszélyt jelent Kijevre, valamint az ország más részeire.

Az ukrán hadsereg vezérkara szerint Oroszország ígérete a Kijev és az északi Csernyihiv város körüli katonai műveletek visszafogására csak félrevezetés. Szakértők véleményeikben kétségüket fejezték ki a béketárgyalások lehetséges sikeréről, mivel a tárgyaló felek nem beszélnek a konfliktust okozó tényezőkről.

Az ukrán elnök a tárgyalással kapcsolatban azt mondta: „Az ukránok nem naivak.” Végül hozzátette, hogy az első jelek „pozitívak” voltak, ezektől függetlenül azonban továbbra is tart a városok bombázása. 

Joe Biden amerikai elnök az orosz ígértettel kapcsolatban elmondta: „Semmit nem magyarázok bele, amíg nem látom, hogy mit tesznek”. Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint különbség van aközött, amit Oroszország mond és ahogy cselekszik. 

(bbc)

Bevezető

A tegnap Isztambulban tartott tárgyalásokon Oroszország arról tett ígértetet, hogy „drasztikusan csökkenti a harci műveleteket” két kulcsfontosságú területen a „kölcsönös bizalom elérése érdekében”.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment