Search by category:
Egyéb kategória

A brit hírszerzés szerint az orosz katonák parancsokat tagadnak meg és szabotálják a saját felszereléseiket

A brit hírszerzés szerint az orosz katonák parancsokat tagadnak meg és szabotálják a saját felszereléseiket
Mészáros Richárd
2022. 03. 31., cs – 09:01

2022. március 31., csütörtök – 09:05
Friss ikon
Off

Törzs

Vlagyimir Putyin orosz elnök a jelek szerint nagyon rosszul ítélte meg az inváziót – vélekedett Fleming.

„Egyértelmű, hogy tévesen mérte fel az ukrán nép ellenállását. Alábecsülte a tettei következtében létrejövő koalíció erejét és a szankciók gazdasági következményeit. Végül túlbecsülte hadserege képességét a gyors győzelem megszerzésére” – mondta a tisztségviselő.

Megjegyezte: az orosz katonák híján vannak a fegyvernek és a harci morálnak, parancsokat tagadnak meg, szabotálják a felszerelésüket, sőt, véletlenül még a saját repülőjüket is lelőtték.

Annak ellenére, hogy Putyin tanácsadói vélhetőleg tartanak attól, hogy elmondják az igazat, ezeknek a tévedéseknek a rezsim számára is teljesen egyértelműeknek kell lenniük – hangsúlyozta.

Fleming figyelmeztetett, hogy a Kreml megfelelő célpontokat keres kibertámadásokhoz, és zsoldosokkal akar új lendületet adni az ukrajnai offenzívának.

Egyúttal méltatta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök információs tevékenységét, mert nagyon hatékony Oroszország kiterjedt propagandahadjáratával szemben.

Bár sokan azt várták, hogy Moszkva nagyobb kibertámadást hajt végre katonai hadjáratának részeként, Fleming szerint ez sosem töltött be központi szerepet az orosz hadiforgatókönyvben.

Fleming szavai egybecsengenek azzal, amit a Fehér Ház mondott egy sajtótájékoztatón az amerikai hírszerzés értesüléseiről szerdán. Washington tudomása szerint Putyin és a katonai tisztségviselők kapcsolata megromlott.

Kate Bedingfield, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója elmondta: információik szerint Putyin úgy érzi, a hadsereg becsapta.

A Lettországban szerkesztett, orosz és angol nyelvű Meduza hírportál orosz hírszerzési szakértőkre hivatkozva azt írta: az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ötödik szolgálatának vezetője és helyettese házi őrizetben van. Elemzők szerint ez annak a jele, hogy tisztogatás zajlik.

Bevezető

Az ukrajnai háborúban harcoló, demoralizált orosz katonák parancsokat tagadnak meg, szabotálják a felszerelésüket, és véletlenül lelőtték a saját repülőjüket – mondta el Jeremy Fleming, a brit elektronikus hírszerzés (GCHQ) vezetője csütörtökön Canberrában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment