Search by category:
Egyéb kategória

Ismerkedős és szakmai délután a Czuczor Gergely Alapiskolában (VIDEÓ)

Ismerkedős és szakmai délután a Czuczor Gergely Alapiskolában (VIDEÓ)
Száz Ildikó
2022. 03. 31., cs – 17:16

2022. március 31., csütörtök – 18:05
Friss ikon
Off

Törzs

Priskin Zoltán iskolaigazgató és Krošlák Oľga igazgatóhelyettes a Czuczor Gergely Alapiskola folyosóján fogadták a szülőket és az ősztől iskolaköteles gyerekeket. Külön programokkal várták a felnőtteket és a leendő elsősöket.

„A szülőket tájékoztattuk a beiskolázással, az iskolaérettséggel kapcsolatos tudnivalókról. A szakmai felkészítést Kiss Mária logopédus, gyógypedagógus, Kuczmann Andrea gyógypedagógus és Barát Ilona gyógypedagógus vállalta, avatott szakemberekről van szó, akik megválaszolták az iskolakezdő gyerekek szüleinek a kérdéseit”

– tájékoztatott Priskin Zoltán.

Mintegy harminc szülő már előzetesen kitöltötte az online-nyomtatványokat, melyek megtalálhatók az iskola honlapján. Egyelőre még csak sejteni lehet az idei beíratások eredményeit. Az intézmény vezetése szerint a tavalyi évhez képest valamivel kevesebb gyerek várható, és sok lesz a halasztás is. A két önkormányzati óvoda magyar nevelési nyelvű csoportjaiból és a régióból mintegy 45 leendő elsősre számíthatnak. Priskin Zoltán hozzátette, az április 4-én és 5-én – 8 és 12, illetve 13 és 17 óra között – tartandó beíratáskor derül ki, mennyi leendő magyar tanulójuk érkezik a helyi szlovák óvodákból és a régióbeli településekről. Azokban a községekben, ahol nem működik kisiskola, megszólították az óvodákat, és a beíratási programra a meghívót eljuttatták a szlovák óvodákba is. A március 30-i Játsszunk együtt! elnevezésű rendezvényen több mint húsz család vett részt. A leendő tanulóknak és a szülőknek lehetőségük volt megismerkedni az intézmény vezetésével, az alsó tagozatos pedagógusokkal és a nevelőkkel. Kézműves foglalkozásokkal, interaktív játékos feladatokkal szórakoztatták a nagycsoportos óvodásokat, akiket alkalomhoz illően megvendégeltek.

A Czuczor Gergely Alapiskola pedagógusai az elmúlt években azt tapasztalták, hogy merészebben lépik át a leendő elsősök az iskola kapuját, ha korábban már jártak az intézményben, megtekinthették a tantermeket és összebarátkoztak a leendő pedagógusaikkal, nevelőikkel.

Bevezető
Érsekújvár |

A Játsszunk együtt! elnevezésű, beíratást megelőző hagyományos rendezvény a koronavírus-helyzet miatt csaknem elmaradt. Többszörös halasztás után az iskola vezetése március 30-án mégis úgy döntött, megtartja a családi hangulatú, ismerkedős és szakmai délutánt.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment