Search by category:
Egyéb kategória

FOTÓ: Népszerű kozmetikai termékre figyelmeztet az ÚVZ!

FOTÓ: Népszerű kozmetikai termékre figyelmeztet az ÚVZ!
Balaskó Réka
2022. 04. 01., p – 12:22

2022. április 1., péntek – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

Az ÚVZ a Bioderma micellás bőrtisztítő vizet, amelyet a SENSIBIO H2O gyártja, potenciálisan veszélyesnek minősítette. A termék esetében a hatóságok öt gyártási tételt azonosítottak (23012H, 22411H, 22515H, 22915H, 22413H), amelyek a gyártási folyamat során mikrobiológiailag szennyezettek voltak. „Ezeknek a termékeknek a biztonságát nem lehet garantálni” – jelezte az ÚVZ. Ezért a NAOS cég belgiumi, romániai és olaszországi leányvállalatai elővigyázatosságból kivonták a termékeket a forgalomból, és weboldalukon felhívást tettek közzé a fogyasztók számára a termékek visszaküldésére.

A veszélyes termékek fotóit a galériában találja!

FOTÓ: Népszerű kozmetikai termékre figyelmeztet az ÚVZ!
2022. 04. 01., p – 12:27
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: úvz

A Mama Africa Skin Light fehérítő krém a Mama Africa Cosmetics termékcsaládtól szintén veszélyes lehet. A csomagolásán található összetevők listája a metilklorizotiazolinon és metilizotiazolinon tartósítószerek keverékét tartalmazza, ami sérti az Európai Parlament kozmetikai termékekre vonatkozó rendeletét.

Hasonló anyagokat azonosítottak a hajhullás elleni New Placentyne lotione per capelli alla placenta terméknél, ami allergiás reakciót okozhat.

Az ellenőrök felhívták a figyelmet továbbá a Quimica Alemana által gyártott Esmalte endurecedor para uas „Nail Hardener” körömkeményítő termékre is. Az összetevőinek listáján szerepel a a tiltott formaldehid, amely allergiás reakciókat válthat ki és növeli a rák kialakulásának veszélyét.

(pluska, uvz)

Bevezető

 

A Közegészségügyi Hivatal több veszélyes kozmetikai szerre is felhívta a figyelmet, köztük van egy népszerű micellás víz is!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment