Search by category:
Egyéb kategória

Ingyenes Covid-tesztek: áprilisban átmeneti időszak

Ingyenes Covid-tesztek: áprilisban átmeneti időszak
Sudár Éva
2022. 04. 01., p – 10:39

2022. április 1., péntek – 11:00
Friss ikon
Off

Törzs

Április 1. és 9. között ingyenes antigén gyorstesztekre van lehetőség a burgenlandi oltási és tesztközpontokban (BITZ). Április 1-től a BITZ néhány új helyen is üzemel, amíg a szövetségi kormány által biztosított antigén gyorstesztek elérhetők lesznek a patikákban – írja az ORF.at, felsorolva az új helyszíneket is.

Személyenként havonta öt gyors antigénteszt végezhető el. A BITZ-ben a helyszínen végeznek antigén köptető teszteket állami alkalmazottak felügyelete mellett, akik megerősítik a teszt eredményét és erről tanúsítványt is kiállítanak. A tesztben való részvételhez QR-kód szükséges. Ezt mindenki létrehozhatja, ha beírja személyes adatait (név, e-mail cím, születési dátum, társadalombiztosítási szám, telefonszám) a burgenlandi webhely QR-kód generátorába.  A kódot csak egyszer kell létrehozni, és minden tesztelésre el kell vinni. Azok, akik nem rendelkeznek a QR-kód létrehozásához szükséges technikai eszközökkel, közvetlenül a BITZ-ben kapják meg személyes kódjukat. A BITZ-ben végzett antigén gyorsteszthez az április elseje előtt létrehozott QR-kódok is érvényesek. 

Ha a vizsgálat eredménye pozitív, akkor vagy már a helyszínen, vagy telefonon értesítik a beteget. Akinek pozitív lesz a gyorstesztje, azonnal haza kell mennie, és jeleznie kell a betegséget online vagy az ingyenesen hívható egészségügyi tanácsadó szolgálatot kell értesítiük  a 02682/1450-es telefonszámon. Ezt követően időpontot kapnak egy PCR-mintavételre. 

Április 1-jétől minden burgenlandi lakos személyenként havi öt ingyenes PCR-tesztet kap a korábbi átvételi és forgalmazási pontokról (Spar, gyógyszertárak), miután regisztrált a Gurgeltest-App weboldalán található alkalmazásban. Azok számára, akik nem rendelkeznek okostelefonnal vagy internet-hozzáféréssel, a BITZ alternatív PCR-tesztet kínál, amely havi öt ingyenes PCR-tesztet is tartalmaz. 

Bevezető
Ausztria |

Az új koronateszt-stratégia péntektől érvényes Ausztriában. Mostantól minden személy havonta öt ingyenes PCR-tesztet és öt antigéntesztet kap. A patikákon keresztül szállított antigéntesztek csak április 9-től lesznek elérhetők. De van egy átmeneti megoldás Burgenlandban. 

Címkék

Település / hely
Ausztria

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Új Szó Nálunk

Read More

Post Comment