Search by category:
Egyéb kategória

Orbán: ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok

Orbán: ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok
Hegedűs Norbert
2022. 04. 01., p – 17:27

2022. április 1., péntek – 17:27
Friss ikon
Off

Törzs

A kormányfő, a Fidesz elnöke a székesfehérvári Városház téren összegyűlt hallgatósága előtt úgy fogalmazott: „ezt nem engedhetjük meg”, Magyarország érdekét meg kell védeni. Arra figyelmeztetett: ha szankciók alá veszik az energiaszállítást, ha elzárják a csapokat, akkor megáll az ország. „Feléljük gyorsan a tartalékainkat”, és nem lesz üzemanyag, be kell zárni a gyárakat, és nagyon sokan elveszíthetik az állásukat – tette hozzá.

Leszögezte: „nem kérhetik tőlünk az ukránok, hogy úgy segítsünk rajtuk, hogy közben tönkretesszük saját magunkat, és azt sem akarhatják, hogy ők mondják meg nekünk, hogy mi hogyan segítsünk rajtuk, amikor ők vannak bajban”.

„A szívünk velük van”, de Magyarországnak ki kell állnia az érdekei mellett, és ki kell maradnia ebből a háborúból – mondta Orbán Viktor.

Orbán: a nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér

A mostani helyzetben a nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér, ne most kísérletezzünk – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Fidesz székesfehérvári kampánygyűlésén.

Orbán Viktor a nehézségek között azt említette, hogy az ország mögött van egy világjárvány, mellette egy háború és előtte egy egyre súlyosabb helyzetbe kerülő európai gazdaság.

Hozzátette: a kormány már látott néhány válságot, 2010 óta komoly erőpróbákat kellett kiállnia.

A Fidesz elnöke azt mondta, mindig is támogatta a kezdőket, miért ne jöhetne az Alföldről is bárki, aki úgy gondolja, átveszi az ország kormányrúdját, de ma „veszélyes időket élünk”. Azt javaslom a magyaroknak, ne most kísérletezzünk – közölte.

 

Bevezető

Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok, és támogatni fogják azokat a javaslatokat, hogy zárják el az Oroszországból érkező gáz- és olajvezetékek csapját – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP kampányrendezvényén pénteken Székesfehérváron.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment