Search by category:
Egyéb kategória

Újra győzne a szerediek ellen a DAC

Újra győzne a szerediek ellen a DAC
Elek Zoltán
2022. 04. 01., p – 18:15

2022. április 2., szombat – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Sereď a dunaszerdahelyiekkel vívott legutóbbi három mérkőzését megnyerte, kétszer hazai pályán, egyszer pedig, éppen legutóbb, tavaly novemberben, a sárga-kékek otthonában győztek. A 2020 augusztusában lejátszott, DAC-sikerrel zárult meccs 6:0-ás eredményt hozott. Az akkori gólszerzők közül Ramirez és Divkovic már nem a klub játékosa, Kalmár hosszú ideje sérült, Davis pedig a válogatott-kötelezettségeket teljesítve a hosszú repülőút után közel sem biztos, hogy a kezdőbe kerül. A már említetteken kívül Andrija Balic duplázott a hatgólos meccsen, a horvát középpályás azonban most közel sincs olyan formában, mint akkor volt. Balic 2020 februárjában először kölcsön került a szerdahelyiekhez, majd miután öt hónappal később sikerült őt végleg megszerezni az Udinesétől, Jan Van Daele sportigazgató azt nyilatkozta, hogy a liga legjobbjai közé kerülhet. Bár a 24 éves futballista alapember lett Dunaszerdahelyen, a hozzá fűzött nagy reményeket egyelőre nem váltotta be.

Mint ahogy Joao Janeiro vezetőedző sem tudja azt a teljesítményt nyújtani, amit a 2021 végén mutatott 5 meccs alapján sokan vártak tőle. A tavasszal rapszodikus játékot produkáló DAC edzője ellenben továbbra is bizakodó. „A válogatott szünet alatt is folytattuk a kemény edzéseket, és figyelmet fordítottunk a játék mindegyik elemére. A futballisták taktikai, erőnléti, technikai és mentális oldalán is dolgoztunk, és dicséret illeti őket, amiért ismét példás hozzáállást mutattak. Nyilvánvaló elképzeléseink vannak arról, hogyan szeretnénk játszani, de kaméleonszerűnek is kell lennünk, tudnunk kell idomulni a meccs alakulásához, mert egyetlen gól megváltoztathatja annak menetét” – nyilatkozta a klub honlapján a portugál szakember, aki lassan már nem hivatkozhat arra egy-egy gyengébb teljesítmény után, hogy még időre van szüksége.

A meccs előtt a legnagyobb kérdés talán az, ki áll a hazaiak kapujában. Martin Jedlička télen kikerült az első csapat keretéből, a helyére érkező és az idei hat bajnokin kezdő Ricardo Ferreira megsérült. A sorban elméletileg Martin Vantruba következne, de akár a fiatalok, Veszelinov Dániel, vagy a saját nevelésű Horváth Attila is lehetőséget kaphat. Janeiro húzott már néhány váratlant, mióta a Csallóközbe tette át székhelyét, de most egy vereség egyben azt is jelentené, hogy a szerediek megelőznék a DAC-ot a tabellán. A nyomás tehát nagy, egy ilyen találkozón pedig nem valószínű, hogy nagy kockázatot vállalna a stáb a kezdő összeállításakor.

„Elcsépelt gondolat, de a bajnokságban nincs könnyű meccs. A Szered az egyetlen gárda, amely az alsó hatosból vágott neki a tavaszi küzdelmeknek, és feltornázta magát a felsőházba. Hasonló stílusban futballoznak, mint a bajnokság legtöbb együttese. Képesek kihasználni az előnyeiket, gyors játékosaik vannak, akik hatékonyak a tizenhatosban. Nehéz összecsapásra számítok, de bízom a játékosaim nap mint nap elvégzett kemény munkájában. A szerediek ősszel négy gólt szerzett ellenünk, de nem foglalkozunk a múlttal, hiszen azóta mindkét csapatnál több változás is végbement. Az egész környezetünk támogatására szükségünk van” – utalt vélhetően a szurkolókra Janeiro. A drukkereknek ugyan még kötelező az FFP2-es szájkmaszk viselete, de a nézőtér teljes kapacitása kihasználható.

A ma 18 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Erik Gemzický lesz, élő közvetítés pedig a a VOYO fizetős platformján érhető el.

Bevezető
Dunaszerdahely |

A labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának negyedik fordulójában a szeredi csapat látogat a MOL Arénába. A DAC legutóbb 2020-ban tudott győzni mai ellenfele ellen.

Település / hely
Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment