Search by category:
Egyéb kategória

Cirill betűkkel írott papírt függesztettek ki egy élelmiszerbolt ajtajára, amely megtiltja az ukrán menekültek belépését

Cirill betűkkel írott papírt függesztettek ki egy élelmiszerbolt ajtajára, amely megtiltja az ukrán menekültek belépését
Csóka Zsófi
2022. 04. 03., v – 10:26

2022. április 3., vasárnap – 11:40
Friss ikon
Off

Törzs

A szöveg így szól: „A lakosság egészségének érdekében a belépés minden ukrán menekült számára tilos, mert fennáll a HIV, tuberkulózis stb. terjedésének lehetősége.”

Szvit polgármesterét, Dáša Vojsovičovát nagyon rosszul érinti ez az ügy, mivel a környéken sok ukrán dolgozik, és a város a háború kezdete óta segíti a menekülteket.  Továbbra sem tudni, ki írta, és tette ki a szöveget a bolt ajtajára.

A bolt alkalmazottja a kiírásról nem akart nyilatkozni. A bolt tulajdonosa csak pár órája tudta meg, hogy mi történt, és biztos benne, hogy csak egy április elsejei tréfáról van szó. A TV JOJ információi szerint a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) is foglalkozik az üggyel.

(noviny.sk, cszs)

 

Bevezető

Az egyik szviti élelmiszerbolt ajtaján cirill betűs kiírás látható, amely megtiltja az ukrán menekültek belépését a boltba. A kiírást azzal indokolják, hogy a menekültek akár fertőző betegségeket is terjeszthetnek. Az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment