Search by category:
Egyéb kategória

Szerbiában a Szerb Haladó Párt és Aleksandar Vucic nyerte meg a választást az előzetes eredmények szerint

Szerbiában a Szerb Haladó Párt és Aleksandar Vucic nyerte meg a választást az előzetes eredmények szerint
Balaskó Réka
2022. 04. 03., v – 23:11

2022. április 3., vasárnap – 23:13
Friss ikon
Off

Törzs

  A Szabad Választásokért és Demokráciáért Központ (CeSID) és az Ipsos közvélemény-kutató számítása szerint – amely saját adataik 70,6 százalékos feldolgozottságán alapul – az előrehozott parlamenti választáson a Szerb Haladó Párt a voksok 43,1 százalékát szerezte meg, ami 121 mandátumra lesz elegendő, az ellenzéki Együtt Szerbia Győzelméért koalícióra a szavazópolgárok 13,2 százaléka adta a voksát (36 mandátum), míg a Szerbiai Szocialista Párt a szavazatok 11,4 százalékát (32 mandátum) tudhatja magáénak. Ezen felmérés szerint a Vajdasági Magyar Szövetségnek hat mandátuma lehet a 250 tagú belgrádi parlamentben.

Az elnökválasztáson a CeSID és az Ipsos szerint az első helyet Aleksandar Vucic szerezte meg 59,1 százalékkal, míg a második helyen az ellenzéki Zdravko Ponos végzett 17,5 százalékkal, ezek alapján úgy tűnik, nem lesz második forduló.

Bevezető

A kormányzó Szerb Haladó Párt nyerte meg az előrehozott parlamenti választást, Aleksandar Vucic pedig az elnökválasztást Szerbiában az előzetes eredmények szerint.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment