Search by category:
Egyéb kategória

A parlamenti bizottság behívatja az orosz nagykövetet a bucsai mészárlás miatt

A parlamenti bizottság behívatja az orosz nagykövetet a bucsai mészárlás miatt
Hegedűs Norbert
2022. 04. 04., h – 14:12

2022. április 4., hétfő – 14:15
Friss ikon
Off

Törzs

„Hallani akarom, mivel magyarázzák az Orosz Föderáció képviselői azokat az állatias dolgokat, amiket civilek ellen követtek el. Az alapvető emberi jogukat,az élethez való jogot vették el tőlük” – jelentette ki Pollák.

A Bucsában készült felvételekről a parlamenti emberi jogi és kisebbségi bizottságának elnöke kijelentette, „így néz ki a népirtás”. „Képtelen vagyok felfogni, hogy ilyen rémtetteket követnek el a 21. században, néhány száz kilométerre Szlovákiától” – tette hozzá.

Miután a Kijev közelében levő településről kivonultak az orosz erők, az ukrán hadsereg két tömegsírra bukkant, a külföldi tudósítók pedig arról számoltak be, hogy több tucatnyi holttest hever az utcákon.

Az ukrajnai vezetők felháborodva reagáltak a történtekre, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök civilek lemészárlásával vádolta meg Moszkvát. Oroszország visszautasítja a vádat, azt állítja, megrendezett felvételekről van szó.

Bevezető

A parlament emberi jogi bizottsága foglalkozni fog az ukrajnai Bucsa településen meggyilkolt civilek ügyével, a holttesteket az orosz hadsereg kivonulása után találták meg. Peter Pollák (OĽANO), a bizottság elnöke rendkívüli ülést hív össze és behívatja Igor Bratcsikovot, Oroszország pozsonyi nagykövetét.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment