Search by category:
Egyéb kategória

Álhírterjesztésre figyelmeztet a rendőrség a bucsai mészárlással kapcsolatban

Álhírterjesztésre figyelmeztet a rendőrség a bucsai mészárlással kapcsolatban
Hegedűs Norbert
2022. 04. 04., h – 17:11

2022. április 4., hétfő – 17:30
Friss ikon
Off

Törzs

„A rendőrség észlelte, hogy az ukrajnai orosz invázió megindítása óta sokkal aktívabbak a Kreml-párti csatornák, és nemcsak az orosz állami intézményekben terjed az orosz propaganda, hanem a mediális teret ellepő névtelen Facebook-profilokon is” – írta közösségi oldalán a rendőrség. A cél, hogy hamis és manipulált hírekkel információs káoszt keltsenek a szlovák társadalomban, tette hozzá.

Az internetes trollok az Orosz Föderáció oldalára akarják állítani a nyilvánosságot, és olyan benyomást kelteni, mintha az egész társadalom így vélekedne. „Ez a Kreml-párti propaganda egyik bevett fogása” – figyelmeztet a rendőrség.

Miután a Kijev közelében levő településről kivonultak az orosz erők, az ukrán hadsereg két tömegsírra bukkant, a külföldi tudósítók pedig arról számoltak be, hogy több tucatnyi holttest hever az utcákon.

Az ukrajnai és a nyugati vezetők felháborodva reagáltak a történtekre, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök civilek lemészárlásával vádolta meg Moszkvát. Oroszország visszautasítja a vádat, azt állítja, megrendezett felvételekről van szó.

Bevezető

A bucsai ukrán civilek lemészárlásával kapcsolatban megjelent álhírekre figyelmeztetett a rendőrség, az összeesküvés-elméletek terjesztői például azt állítják, hogy „mozognak a halottak” a felvételeken, és megrendezett jelenetekről van szó.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment