Search by category:
Egyéb kategória

Csökken a járvány intenzitása a Komáromi járásban

Csökken a járvány intenzitása a Komáromi járásban
Vataščin Péter
2022. 04. 05., k – 17:35

2022. április 5., kedd – 19:30
Friss ikon
Off

Törzs

A kilencedik naptári héttől [feb. 28–márc. 6.] számítva az esetszám fokozatos, mérsékelt csökkenését tapasztaljuk. Jelentősebb enyhülésre most került sor, a múlt héthez képest 37%-kal csökkent az esetszám. E trend alapján a fertőzés további csökkenésére számítunk

– tájékoztatta lapunkat Helena Uríčková, a Komáromi Regionális Közegészségügyi Hivatal epidemiológiai részlegének vezetője. Az összes szekvenált mintában jelenleg az omikron variáns dominál. „Márciusban a pozitív teszteredményt produkáló személyek 26%-a volt teljesen beoltott, 17%-uk pedig a harmadik adagot is felvették. Ezek a megbetegedések könnyű lefolyásúak voltak” – tette hozzá a szakember.

Április 4-én egyébként 341 aktív koronavírusos esetet tartottak számon a járásban. Komáromban 144, Gútán 46, Ógyallán 15, Naszvadon pedig 20 fertőzöttről tudtak. Nagyobb gócpontot nem azonosítottak, két-négy fős családokon belüli fertőzési láncokról tudnak Ímelyen, Nemesócsán és Újgyallán. A komáromi kórházban jelenleg 16 koronavírusos beteget ápolnak, közülük egy személy szorul lélegeztetőgép segítségére. A járásban 36%-os a PCR-tesztek pozitivitási aránya.

Bevezető
Komárom |

Több mint öt hete folyamatosan csökken az esetszám, a gócpontok elszigeteltek.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment