Search by category:
Egyéb kategória

Átadták az első padot

Átadták az első padot
Tornyai Bianka
2022. 04. 06., sze – 09:01

2022. április 6., szerda – 10:17
Friss ikon
Off

Törzs

Átadták az első padot a Személyiségek padjai Galántán projekt keretében. Az ötletgazda a Templars Slovakia Polgári Társulás volt, a megvalósításban részt vett a Városi Művelődési Központ és a Galántai Helyi Akciócsoport Polgári Társulás, illetve a helyi közterület-fenntartó vállalat is besegített. A projektről korábban itt írtunk részletesen.

„A galántai Janko Matúškáról elnevezett szlovák gimnázium igazgatója, Peter Černý városi képviselő javasolta, hogy az első padot Egon Redhammer tiszteletére ajánljuk fel, aki az SNP téri alapiskola pedagógusa volt, ezért az iskola udvarán helyeztük el a padot, rajta a plakettel, amelyen a neve szerepel. Az ünnepélyes átadást az iskola szervezte hétfőn, amelyen részt vettek többek között Redhammer úr egykori kollégái, kortársai és lányai” – mondta el lapunknak Horváth Tamás, a Templars Slovakia Polgári Társulás elnöke. Hozzátette, a magyar és a szlovák gimnázium elé is terveznek egy-egy padot kihelyezni, május végén pedig a tervek szerint a két évvel ezelőtt elhunyt Balogh Csaba pedagógus tiszteletére helyeznek el egy padot a helyi Kodály Zoltán Alapiskolában. 

Szív és fej

Egon Redhammer pedagógus, aki április 4-én lett volna 90 éves, indította el a Galántai Futás elnevezésű futóversenyt 1982-ben. Az ő kezdeményezésére nyitottak atlétikai sportosztályokat az SNP téri alapiskolában 1975-ben. Az emlékére állított padon olvasható mottója: „Az atléta a szívében reménnyel és a fejében az álmaival fut”.

 

Bevezető
GALÁNTA |

Elkezdődött a neves személyiségekről elnevezett padok projektjének megvalósítása a városban. Elsőként Egon Redhammer tiszteletére adtak át padot.

Település / hely
GALÁNTA

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Tornyai Bianka

Read More

Post Comment