Search by category:
Egyéb kategória

Építkezésen talált egy gránátot, besétált vele a rendőrségre

Építkezésen talált egy gránátot, besétált vele a rendőrségre
Sudár Éva
2022. 04. 06., sze – 12:50

2022. április 6., szerda – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

Egy építőipari cég művezetője hétfőn késő délután egy tetőszerkezet fagerendái között bukkant a veszélyes leletre. A 33 éves férfi a gránátot egy bevásárlótáskába csomagolta és Bécs egyik közeli rendőrkapitányságára vitte. Nagyon veszélyes akció volt, a gránátot szerencsére az autóban hagyta – idézi  Markus Dittrich rendőrségi szóvivőt az ORF.at

Amikor a férfi közölte a rendőrökkel, hogy valószínűleg egy gránát van az autóban, utasították, hogy hagyja ott, és értesítették a hadsereg tűzszerészeit.  

A bécsi rendőrség a történteket arra használta fel, hogy felhívja a figyelmet az ilyen helyzetekben való helyes viselkedésre. Tehát ha robbanóanyag-gyanús tárgyat vagy hadianyagot talál, akkor jegyezze fel a helyét, majd menjen onnan biztonságos távolba és tárcsázza a 911-et vagy a 133-as segélyhívót. És még egy nagyon fontos üzenet: a robbanó- vagy hadianyag-gyanús tárgyakat nem szabad mozgatni vagy piszkálni. Sőt, kifejezetten veszélyes! 

  

 

Bevezető
Bécs |

Autóval vitte a gránátot hétfőn a bécsi rendőrségre egy művezető, aki a felújítás alatt álló ház tetőszerkezetének fagerendái között találta a második világháborús lövedéket. 

Címkék

Település / hely
Bécs

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Új Szó Nálunk

Read More

Post Comment