Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová: Az S-300 átadásával csökkentjük a civil áldozatok számát Ukrajnában

Čaputová: Az S-300 átadásával csökkentjük a civil áldozatok számát Ukrajnában
Mészáros Richárd
2022. 04. 08., p – 19:00

2022. április 8., péntek – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Az S-300-as rendszer városokat és településeket véd a légi támadásoktól, rakétatámadástól és légi bombázástól. Látjuk, mi történik Bucsában, Mariupolban, Borogyankában, ezért helyes, hogy segítünk Ukrajnának a védekezésben” – jelentette ki Čaputová.

Eduard Heger kormányfő pénteken jelentette be a légvédelmi rendszer elajándékozását. Hangsúlyozta, ez nem jelenti, hogy Szlovákia az ukrajnai fegyveres konfliktus résztvevőjévé vált volna. Leszögezte, hogy Szlovákia védelme továbbra is biztosított, és a következő napokban tovább erősítik a szövetségeseinktől kapott kiegészítő rakétavédelmi rendszerrel.

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter arról tájékoztatott, hogy a negyedik Patriot üteg jövő héten érkezik meg Szlovákiába az amerikai szövetségeseinktől. A már itt levő két német és egy holland Patriot rakétaüteget fogja kiegészíteni. Az egyes ütegeket úgy helyezik el, hogy lefedjék Szlovákia egész területét, és addig maradnak itt, amíg szükséges.

Bevezető
Pozsony |

Az S-300-as védelmi rendszer átadásával csökkenteni tudjuk az ukrajnai civil áldozatok számát ebben a tragikus konfliktusban, és most mindenki számára ennek kell a legfontosabb szempontnak lennie – jelentette ki pénteken Zuzana Čaputová államfő. A TASR-t Martin Strižinec elnöki szóvivő tájékoztatta.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment