Search by category:
Egyéb kategória

Elhunyt Alt Ernő, Léva jeles személyisége

Elhunyt Alt Ernő, Léva jeles személyisége
Balaskó Réka
2022. 04. 08., p – 09:24

2022. április 8., péntek – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

2016-ban a lévai zsinagógában tartották a testület ünnepélyes ülését a város első írásos említésének 860. évfordulóján. Jelen voltunk azon a megható ünnepségen, amelyen Léva díszpolgárává avatták Alt Ernőt, aki akkor ünnepelte a 95. születésnapját. „Ebben a városban születtem és a mai napig itt élek. Különösen nagy örömmel tölt el, hogy megkaptam ezt a rangos elismerést. A gyógyszerészeti hivatás mellett életem része volt a méhészkedés, a méhészet szeretete” – mondta akkor Alt Ernő gyógyszerész, történész, múzeumalapító és méhész.

Léva díszpolgára számos Lévával kapcsolatos kiadvány szerzője és a hetvenes években neki köszönhetően nyitották meg a Barsi Múzeumban Közép-Európa egyik legszebb gyógyszerésztörténeti kiállítását. A családtagjai a közösségi oldalon is búcsúztatták. „100 év szívdobogása most a végéhez ért. Három gyermek, hat unoka, kilenc dédunoka, rengeteg szerető családtag és ismerős maradt hátra. Végső búcsút Léva város díszpolgárától, drága nagyapámtól 2022. április 12-én, délután 13 órakor veszünk a lévai temetőben. Elment egy nagy büszkeségem, köszönök mindent, drága Ópapi! Adj, Uram, örök nyugodalmat Néki, és az örök világosság fényeskedjék Néki, nyugodjon békességben. Ámen”.

Bevezető
Léva |

Életének századik évében elhunyt Alt Ernő nyugalmazott gyógyszerész, Léva jeles személyisége, köztiszteletben álló díszpolgára.

Település / hely
Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment