Search by category:
Egyéb kategória

Mi kell, forgalmi, személyi? Nem gond – szlovák okmányokat is hamisított a testvérpár

Mi kell, forgalmi, személyi? Nem gond – szlovák okmányokat is hamisított a testvérpár
Somodi Géza
2022. 04. 09., szo – 14:24

2022. április 9., szombat – 14:42
Friss ikon
Off

Törzs

A mosonmagyaróvári rendőrök birtokába jutott információk szerint egy testvérpár Győrben az elmúlt egy évben különböző okiratok hamisításával foglalkozott, illetve e tevékenységet azóta is folyamatosan űzték. A rendőrkapitányságon az elkövetők beazonosítása, a bűncselekmény megszüntetése érdekében nyomozást indítottak 2021 márciusában. 

A begyűjtött adatok alapján egyre jobban szorult a hurok az illegális üzletet folytató két férfi körül, majd a mosonmagyaróvári nyomozók a megyei rendőr-főkapitányság felderítőivel és a Győri Rendőrkapitányság rendőreivel közösen április 7-én akciót szerveztek az elfogásukra. A bűnös tevékenység leleplezése érdekében az egyenruhások a testvérek által használt irodában és mindkettőjük lakásán is kutatást végeztek, amelynek eredményeképpen különböző félkész, illetve kész okmányokat, köztük román, cseh, szlovák és német nyelvű forgalmi engedélyeket, személyi igazolványokat, mesterleveleket, 127 üres plasztikkártyát, hamisított pecséteket foglaltak le. 

A nyomozás megállapította, hogy a feltételezett elkövetők a szlovák okmányokhoz Szlovákiában, míg a magyar iratokhoz Budapesten szerezték be a szükséges papíralapanyagokat. Az is kiderült, hogy bár az általuk készített iratok javarésze vezetői engedély, személyi igazolvány, orvosi igazolás, OKJ-s szakképesítést igazoló bizonyítvány, nyelvvizsga bizonyítvány, azonban információk szerint más iratok gyártását is végrehajtották, igénytől függően. A kutatás során az intézkedők kábítószergyanús anyagokat is találtak, amiket lefoglaltak, és a rendőrkapitányságon az idősebb testvér drogtesztje pozitív lett. 

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon a 47 éves M. Miklóst és testvérét, a 39 éves M. Tamást a nyomozók hamis közokirat készítésével vagy közokirat tartalmának meghamisításával, hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználásával elkövetett közokirat-hamisítás előkészületének vétsége, valamint kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. (Forrás: police.hu) 

Nagyüzemben hamisított a testvérpár
2022. 04. 09., szo – 14:29
Somodi Géza
Gallery images

Leírás

Fotók: police.hu

Bevezető
Győr |

Magyar, román, cseh, szlovák és német nyelvű okmányokat is gyártottak. A két férfi Győrből szervezte az üzletet, mindenféle iratot lehetett náluk rendelni. 

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Új Szó Nálunk

Read More

Post Comment