Search by category:
Egyéb kategória

Hétfőtől igényelhetik a munkavállalók az ötszáz eurós extra juttatást Ausztriában

Hétfőtől igényelhetik a munkavállalók az ötszáz eurós extra juttatást Ausztriában
Sudár Éva
2022. 04. 10., v – 08:59

2022. április 10., vasárnap – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az osztrák kormány intézkedésének célja, hogy leegyszerűsítse a munkaadóknak a „kurzarbeit” segély visszamenőleges és jövőbeni igénylését, ezen kívül biztosítják a munkahelyeket a „Lockdown” után. A gazdasági élénkítés érdekében minden munkavállalónak garantálják az 500 euró extra juttatást, aki a feltételeknek megfelel.

Támogathatóak azok, akik 2020. március 1. és 2021. november 30. között legalább tíz hónapig, 2021 decemberében pedig legalább egy napig rövidített munkaidőben dolgoztak, és a társadalombiztosítási törvény szerinti járulékalapjuk legfeljebb 2775 euró. 

A munkabónusz a Szövetségi Számviteli Ügynökségen keresztül igényelhető, jóváhagyható és kifizethető 2022. december 31-ig. A támogatást igényelni április 11-től lehet.

Különösen a vendéglátóiparban, a légi közlekedésben, a sport-, szabadidős és kulturális intézményekben dolgoztak nagyon hosszú ideig rövidített munkaidőben a munkavállalók a járvány idején. A szövetségi kormány által elhatározott prémium kifizetésével tehermentesíteni akarják azokat az embereket, akiket különösen érintett a járvány okozta rövidített munkaidő – írja az ORF.at.

Bevezető
Ausztria |

Hétfőtől igényelhető az 500 eurós juttatás, a kurzarbeitsbonus Ausztriában. Ez egy támogatás azoknak a munkavállalóknak, akik a járvány miatt hosszú ideig dolgoztak rövidített munkaidőben.

Címkék

Település / hely
Ausztria

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Új Szó Nálunk

Read More

Post Comment