Search by category:
Egyéb kategória

Frici és Aranka a költészet napján

Frici és Aranka a költészet napján
Juhász Katalin
2022. 04. 11., h – 10:27

2022. április 11., hétfő – 11:03
Friss ikon
Off

Törzs

A film a szerelemről, a múlt századelő Budapestjének életéről, az irodalmi, kávéházi kultúráról szól. A események középpontjában Karinthy Frigyes (1887–1938) és Böhm Aranka (1893–1944) közel két évtizedes kapcsolata áll, a film irodalmi szövegek megidézésével teszi élővé a száz évvel ezelőtt történteket.

A Duna TV hivatalos filmismertetőjéből kiderül, hogy Karinthy Frigyes első felesége halála után letargiába süllyed. A változást egy nő, Böhm Aranka és telefonos vicce hozza meg az író számára, aki beleszeret a vibráló és érzéki asszonyba. A már családos Aranka elválik férjétől és hamarosan hozzámegy a sikeres íróhoz. Előre elhatározza, hogy gyötörni fogja Karinthyt, így tartva fenn kapcsolatukban a fokozatos izgalmat, férje érdeklődését.

A filmet Tóth Tamás rendezte, Aranka szerepében az ipolysági születésű Szakács Hajnalka, Karinthy Frigyest Bölkény Balázs játssza.  

Bevezető

Ma, a költészet napján vetíti a Duna TV 21.35-től a Karinthy Frigyes és Böhm Aranka szerelmét feldolgozó Frici és Aranka című magyar tévéfilmet.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment