Search by category:
Egyéb kategória

Kotleba ragaszkodik a mandátumához, az alkotmányra hivatkozik

Kotleba ragaszkodik a mandátumához, az alkotmányra hivatkozik
Hegedűs Norbert
2022. 04. 11., h – 16:23

2022. április 11., hétfő – 16:23
Friss ikon
Off

Törzs

Az alkotmány szerint a parlamenti képviselő mandátuma azon a napon szűnik meg, amikor a képviselőt szándékosan elkövetett bűncselekmény miatt jogerősen elítélik, vagy egyéb bűncselekmény miatt jogerősen elítélik, és a bíróság nem dönt az ügyében kiszabott szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztése mellett.

Kotleba emiatt úgy véli, a mandátuma továbbra is érvényes, és ezért részt kíván venni a következő parlamenti ülésen. Hozzátette: a bíróságon nem nyert bizonyítást, hogy szándékos bűncselekményt követett el.

A parlamenti hivatal arról tájékoztatott, hogy egyelőre nem kapta kézhez írásos formában a Kotleba ügyében hozott ítéletet. Anna Andrejuvová (OĽANO), a mandátumvizsgáló bizottság elnöke is az írásbeli értesítésre vár.

Alapvető emberi jogok elnyomására irányuló mozgalmak támogatásának és népszerűsítésének bűncselekménye miatt Kotlebát a Szlovák Legfelsőbb Bíróság április 5-én hat hónap feltételes szabadságvesztésre ítélte, másfél év próbaidővel.

Bevezető

Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke meg akarja őrizni a parlamenti mandátumát, olvasható a közösségi hálón megjelentetett bejegyzésében. Kotleba az SZK Alkotmányára hivatkozik.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment