Search by category:
Egyéb kategória

Richard Kollár: Probléma lehet, ha nem törlik el az FFP2-es maszk kötelező beltéri viselését

Richard Kollár: Probléma lehet, ha nem törlik el az FFP2-es maszk kötelező beltéri viselését
Csóka Zsófi
2022. 04. 11., h – 11:51

2022. április 11., hétfő – 12:01
Friss ikon
Off

Törzs

A vírushelyzet jelenleg gyorsan javuló tendenciát mutat, és nem fenyeget újabb hullám a közeljövőben, írta Richard Kollár Facebook-oldalán. A matematikus szerint épp ezért lenne fontos, hogy az utolsó óvintézkedést is felszámolják.

„Itt az idő eltörölni a beltéri maszkviselési kötelezettséget az iskolák folyosóin, és kizárólag az egészségügyi intézmények és szociális otthonokra korlátozni azt“ – hangsúlyozta Kollár.

„A fertőzöttek csökkentésével csak áttoljuk a problémát a következő hullám idejére.“ – magyarázta a matematikus.

Abban az esetben, ha valaki veszélyeztetettnek érzi magát, dönthet úgy, hogy nem vesz részt tömegrendezvényeken, igyekszik kerülni a tömeget, és felteszi a maszkot a boltban.

„A társadalmat viszont jelenleg nem fenyegeti a pandémia. Nem tudjuk, meddig marad ez így, de most ez a helyzet.“ – tette hozzá Kollár.

A Közegészségügyi Hivatal április 6-án eltörölte az eHranicába való kötelező regisztrációt, valamint a kültéri kötelező maszkviselést is feloldották. A szakértők azonban még fontosnak tartják a beltéri maszkviselést.

Az Egészségügyi Minisztérium megerősítette, hogy a maszkviselési kötelezettség húsvétig még biztosan velünk marad.

(pluska.sk, cszs)

Bevezető

A matematikus szerint eljön az idő, amikor az utolsó intézkedést is fel kell oldani. Az FFP2-es maszkok beltéri viselésének már nincs értelme, sőt az ősszel még kárunk is származhat belőle.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment