Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová helyesnek tartja a MiG-29-esek átadásával kapcsolatos elképzeléseket

Čaputová helyesnek tartja a MiG-29-esek átadásával kapcsolatos elképzeléseket
Balaskó Réka
2022. 04. 12., k – 19:28

2022. április 12., kedd – 19:35
Friss ikon
Off

Törzs

„Az elsődleges szempont ugyanaz, mint az Sz-300-as rendszernél volt, azaz hogy más módon védve legyen az ország légtere. Erről a szövetségeseinkkel kell tárgyalni. Ezután teljesen természetes lenne, hogy érdeklődés esetén átadnánk Ukrajnának a MiG-eket” – mondta az államfő.

Szerinte elegendő ideje van az országnak annak eldöntésére, hogy megvásárolja-e a Patriot légvédelmi rendszert. Rámutatott, hogy az idetelepített Patriot egységek addig maradnak, amíg csak szükség lesz rájuk.

Az államfő helyénvalónak tartja, hogy az ország megszabadul a régi haditechnikai felszerelésektől és új, nyugati rendszerekkel helyettesíti őket. „Emellett folyamatosan reagálni kell az álhírekre, a hazug információkra, a kitalációkra és szándékosan megtévesztő hírekre, és sorra cáfolni azokat a híreszteléseket, hogy ezzel a folyamattal veszélybe kerül Szlovákia biztonsága” – emelte ki Čaputová.

Arra is rámutatott, hogy számos ország adott fegyvereket Ukrajnának, Szlovákia viszont csak légvédelmi felszerelést, és azt is hangsúlyozni kell, hogy Ukrajna az az ország, amelyet megtámadtak és védekezésre kényszerül.

Bevezető

Zuzana Čaputová államfő helyesnek és megalapozottnak tartja azt az elképzelést, hogy Szlovákia átadhatná Ukrajnának MiG-29-es vadászgépeit. Ehhez azonban arra van szükség, hogy nélkülük is biztosítva legyen Szlovákia légterének ellenőrzése, és az ukránok igényt tartsanak a vadászgépekre.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment