Search by category:
Egyéb kategória

Hetvenhét elsős lehet a gútai magyar sulikban

Hetvenhét elsős lehet a gútai magyar sulikban
Vataščin Péter
2022. 04. 12., k – 09:16

2022. április 12., kedd – 09:22
Friss ikon
Off

Törzs

A II. Rákóczi Ferenc Alapiskolába 11 (egy halasztás), a Corvin Mátyás Alapiskolába 26 (kettő halasztás), a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpontba pedig 40 (hat halasztás, egy diák pedig törzsiskolaként választotta ezt az intézményt) diákot írattak be az április 9-i adatok szerint – tájékoztatta lapunkat Takács Imre, a gútai Közös Tanügyi Hivatal vezetője. Hozzátette, a szlovák tannyelvű J. A. Komenský Alapiskola két halasztás mellett 35 kis elsőssel számolhat a következő tanévben. „Zökkenőmentes volt a beiratkozás. Visszatértünk a hagyományos, jelenléti beiratkozáshoz” – fogalmazott Takács Imre, aki szerint legfeljebb a hideg, esős szombat reggel jelentett némi kellemetlenséget a szülőknek és a gyerekeknek.

Összesen egyébként 114 óvodást tartottak nyilván, ám ebben a csoportban benne vannak például a környező falvakból bejáró csemeték is. Ha csak a városi lakhelyű kicsiket veszik, akkor 95 gyermeken „osztoztak” az iskolák. Amennyiben az egy, illetve két évvel ezelőtti adatokat nézzük, akkor idén érzékelhető csökkenéssel szembesülhetünk Gútán. Míg tavaly 84, addig 2020-ban 79 elsőssel számolhattak a magyar tannyelvű iskolák. 2021-ben a Rákóczi 20, a Corvin suli pedig 33 beíratott kicsit tartott nyilván, vagyis idén mindkettőnél érzékelhető csökkenésnek vagyunk tanúi. Az egyházi iskola ezzel szemben szerencsésebb helyzetben van, hiszen az egy évvel ezelőtti adatok szerint ott akkor csak 32 gyermekkel számolhattak. Hasonló a helyzet a szlovák tannyelvű alapiskolában is, ahova 2021-ben 26 gyermeket írattak be a szülők.

Bevezető
Gúta |

Az előző két év adataihoz képest némileg csökkent a leendő elsősök száma. Most a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont bizonyult a legnépszerűbb intézménynek.

Település / hely
Gúta

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment