Search by category:
Egyéb kategória

A rendőrség egy internetes kihívásra hívja fel a figyelmet, amelyben a gyerekeket gyógyszermérgezésre buzdítják

A rendőrség egy internetes kihívásra hívja fel a figyelmet, amelyben a gyerekeket gyógyszermérgezésre buzdítják
Rajczi Adrienn
2022. 04. 13., sze – 16:04

2022. április 13., szerda – 16:17
Friss ikon
Off

Törzs

„Az elmúlt hónapban csak Pozsonyban 12 serdülő és gyermek mérgezése történt, amelyek valószínűleg a kihíváshoz kapcsolódnak” ­– mondta a szóvivő. Kifejtette, hogy a kihívásban résztvevők szerepe az, hogy rögzítsék a mérgezés teljes lefolyását, és megosszák tapasztalataikat a közösségi oldalakon.

„Ez a kihívás először 2015-ben jelent meg az Egyesült Királyságban. A közösségi oldalak felhasználói arra ösztönözték a gyerekeket, hogy szándékosan vegyenek be vény nélkül kapható gyógyszereket. Ez gyakran súlyos egészségügyi problémákhoz vezetett” – nyilatkozta a rendőrség.

A rendőrség rámutatott, hogy a vény nélkül kapható gyógyszerek hatása később jelentkezett, ami visszafordíthatatlan egészségkárosodást, például maradandó májkárosodást okozhat. A pszichológusok szerint a kihívás nem azért tetszik a gyerekeknek, mert ártani akarnak maguknak. Csak a következményeket nem tudatosítják, amit okoznak vele maguknak.

Ezzel összefüggésben a rendőrség a következő napokban felveszi a kapcsolatot az iskolákkal, és felhívja a figyelmet a problémára. „A kihívás és az azzal járó kockázatok kérdését minden bizonnyal bevonjuk a fiatalokkal folytatott megelőző tevékenységeinkbe. Célunk az lesz, hogy a gyerekek jobban megismerjék a szabadon beszerezhető gyógyszerek és gyógyászati ​​célra szánt anyagok mellékhatásait” – pontosított Slivka.

(TASR, raj)

Bevezető

A rendőrség egy internetes kihívásra hívja fel a figyelmet, amelyben arra buzdítják a fiatalokat, hogy mérgezzék meg magukat vény nélkül kapható gyógyszerekkel. Éppen ezért arra kérik a szülőket, hogy legyenek éberebbek, és beszéljenek gyermekeikkel a kihívás kockázatairól. Erről a TASR-t Michal Slivka, a rendőrség szóvivője tájékoztatta.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment