Search by category:
Egyéb kategória

Többen is ellátogattak nagypénteken az érsekújvári Kálváriára

Többen is ellátogattak nagypénteken az érsekújvári Kálváriára
Száz Ildikó
2022. 04. 15., p – 18:46

2022. április 15., péntek – 19:17
Friss ikon
Off

Törzs

A példásan gondozott, élő virágokkal ékesített emlékhely kapuja tárva nyitva áll a húsvéti ünnepek idején, a szent sírnál a késő esti órákban is imádkozhatnak a hívek.

Az érsekújvári kálvária az egykori Forgách bástya helyén, 1764-ben épült, késő barokk stílusban. Az utca felől megközelíthető kétszárnyú kapu 1923-ban készült.

A kálváriadombra vezető lépcsősor végén homokkő szobrok találhatók. A kör alaprajzú Hétfájdalmú Szűzanya kápolna a 19. század elején épült. 1963-ban a kálváriát műemlékké nyilvánították, húsvétkor a Porciunkula búcsú idején nyitják meg a látogatók számára. Némi gondot okoz a kerekesszéken érkezők számára a közlekedés, akadtak beteg gyermekkel is látogatók, ők a kocsit a bejáratnál hagyták, vagy a stációknál lévő füves területen. A Kálvária az egészségügyi középiskola közelében található a város központjában, ám odafent olyan érzése van a látogatónak, mintha távol a világ zajától imádkozhatna. 

 

Bevezető
Érsekújvár |

A kálváriadomb egyes stációinál meg-megálltak, és Jézus jelképes sírjánál is többen imádkoztak nagypénteken Érsekújvárban. A késő délutáni órákban még több család érkezett. 

Címkék

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment