Search by category:
Egyéb kategória

Megtört a jég, másfél hónap után győzött ismét a DAC (GALÉRIA!)

Megtört a jég, másfél hónap után győzött ismét a DAC (GALÉRIA!)
Lencsés Zoltán
2022. 04. 16., szo – 19:26

2022. április 16., szombat – 19:56
Friss ikon
Off

Törzs

Joao Janeiro, a DAC vezetőedzője hosszú idő után megbontotta az összeszokott, de finoman szólva sem meggyőző belső védőpárost, és Muhamedbegovic helyett ezúttal Brunettinek szavazott bizalmat Kružliak oldalán. Krstovicot Balogh Norbert, valamint Szánthó és Verlinden támogatta a támadásokban, míg a panamai légiósok ezúttal is partvonalon kívül maradtak: Davis a cserepadon kapott helyet, Blackman pedig oda sem fért fel.

Már a második perc elején megszerezte a vezetést a DAC: Balogh fejjel csúsztatott Verlinden elé, akinek beadását Szánthó Regő közelről a hálóba bombázta. A gól után szunyókálni kezdett a DAC, a hatodik percben az aktív vendégek egy elsőre veszélytelennek tűnő kísérlete a kapufán végezte.

Ezután a hazaiak rendezték soraikat és újra támadásba lendültek, a 13. percben Ciganiks merészkedett előre, és teketóriázás nélküll nagyot rúgott egy legurított a labdába – a megpattanó lövés a mélázó Belko feje fölött a hálóban kötött ki, 2:0.

A folytatásban elmaradtak a helyzetek, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, az iram kissé visszaesett. A 32. percben Krstovic járt közel fejjel a gólhoz, de az újabb nagy izgalmakig a 41. percig kellett várni: ekkor előbb Dimun találta el a kapufát, majd a kipattanót Verlinden is oda lőtte, senkitől sem zavartatva.

Gólok és kapufák ide vagy oda, a DAC játéka mezőnyben ezúttal sem volt meggyőző. A szurkolótábor ellenben rég volt ennyire meggyőző: az YBS szurkolói csoport visszatérésével a B középben rég nem látott hangulat uralkodott.

Megtört a jég, másfél hónap után győzött ismét a DAC
2022. 04. 16., szo – 19:58
Mészáros Richárd
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

A második félidő első tíz perce is komolyabb helyzet nélkül pörgött le, a játék is kiegyenlített volt. A zsolnaiak próbáltak kezdeményezni, de nem igazán találtak fogást a DAC védelmén, míg a hazaiaknak természetesen tökéletesen megfelelt a 2:0-s eredmény.

A hazaiak Krstovic révén közel jártak a harmadik gólhoz, egyébként nem erőltették a támadásokat. A 73. percben Davis érkezett a pályára, a mellőzött bekket kitörő örömmel fogadta a MOL Aréna közönsége. Az újabb hazai zicerre a 83. percig kellett várni, Balogh próbálkozott egy fejessel, de végül a labda a kapu mellé csorgott. Két perccel később ismét Balogh lendült meg, de pontatlanul szöktette Njiét, holott góllal kecsegtetett a szituáció.

A zsolnaiakból az utolsó 10 percre kiveszett az erő, a szépítés sem volt igazán benne a játékukban. Újabb gól már nem esett, maradt a 2:0.

A DAC második győzelmét aratta a tavaszi szezonban, érdkesség, hogy első alkalommal is a zsolnaiakat győzte le.

Góllövők: Szánthó (2.). Ciganiks (13.).

Játékvezető: Kružliak, 2701 néző.

Sárga lap: Dimun, Balogh, Nebyla, ill. Myslovič, Paur, Nemčík

DAC: Veszelinov–Pinto, Kružliak, Brunetti, Ciganiks–Dimun (83. Njie), Nebyla–Verlinden (73. Davis), Balogh, Szánthó (65. Sharani)–Krstovic (83. Moumou).

ŽILINA: Beľko–Minárik, Paur, Nemčík, Owusu–Gono, Myslovič (62. Slebodník)–Ďuriš, Kaprálik (79. Jánošík), Iľko (62. Sauer)–Jambor.

Cím
DAC–Žilina 2:0 (2:0)

Bevezető

A DAC labdarúgócsapata Szánthó és Ciganiks góljával 2:0-ra legyőzte a zsolnaiakat a MOL Arénában a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának szombat esti mérkőzésén.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Lencsés Zoltán

Read More

Post Comment