Search by category:
Egyéb kategória

Zelenszkij szerint a világnak fel kellene készülnie, hogy Putyin atomfegyvert is bevethet

Zelenszkij szerint a világnak fel kellene készülnie, hogy Putyin atomfegyvert is bevethet
Mészáros Richárd
2022. 04. 16., szo – 08:04

2022. április 16., szombat – 08:28
Friss ikon
Off

Törzs

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken adott interjút Kijevben Jake Tappernek, a CNN újságírójának, amelyben kijelentette: „a világ minden országának” fel kell készülnie arra a lehetőségre, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök taktikai atomfegyvereket vet be az Ukrajna elleni háborúban – írja a hvg.hu.

Nem csak nekem, az egész világnak, az összes országnak érdemes aggódnia, mert lehet, hogy mindez nem valós információ, de lehet igaz is” 

– mondta angolul Zelenszkij.

Szerinte az sem kizárt, hogy az oroszok vegyi fegyvereket alkalmaznak majd, mert – ahogy fogalmazott – „nekik az emberek élete semmit sem jelent”.

„All the countries have to be worried.”In an exclusive interview, Ukrainian President Zelensky tells CNN’s @jaketapper that all countries should be worried about the possibility Putin could use tactical nuclear weapons. https://t.co/wZh8I9gP1p— CNN (@CNN) April 15, 2022

Zelenszkij az invázió február 24-i kezdete óta mindvégig Ukrajnában maradt. Az ukrán erők mindeddig ellenálltak a Kreml Kijev elfoglalására irányuló kísérleteinek, és arra kényszerítik Oroszországot, hogy a háborús erőfeszítéseit az ország keleti és déli régióira összpontosítsa, ahol a harcok fokozódására számítanak a következő napokban – írja a CNN nyomán a hvg.hu.

Amerikai tisztviselők a héten arra figyelmeztettek, hogy Putyin, ha sarokba szorítják, nukleáris fegyverek bevetéséhez folyamodhat Ukrajnában. Bill Burns, a CIA igazgatója csütörtökön azt mondta, hogy a központi hírszerző ügynökség, a CIA „fokozottan figyeli” ezt a lehetőséget, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokban még nem láttak jeleket arra, hogy Oroszország ilyen lépésre készülne.

(24.hu)

Bevezető

A CNN-nek adott exkluzív interjút az ukrán elnök.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment